Τσίπρας στο Mega: Γιατί κατεβαίνω στις Σέρρες (Video)

Τσίπρας στο Mega: Γιατί κατεβαίνω στις Σέρρες (Video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο για την υποψηφιότητά του στις Σέρρες (θα είναι και στα Δωδεκάνησα και την ‘Α Πειραιά) χαρακτήρισε υποκριτική την παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή από τη θέση του υπουργού μετά την τραγωδία των Τεμπών καθώς 40 μέρες μετά μπήκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, και έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η υποψηφιότητα του στις Σέρρες έχει προφανή συμβολισμό, «ότι η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών». Τόνισε ότι δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα αυτό, «έχει την απόφαση μου όμως να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα». Κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει: «Πού τον κρατάει ο κ. Καραμανλής, ποια ειναι η αιτία που έχει υποψήφιο τον υπουργό που παραιτήθηκε, ποιος είναι ο υπεύθυνος του διορισμού αυτού του ανθρώπου (σ.σ. του σταθμάρχη) που ήταν ανεκπαίδευτους; Ποιανού ρουσφέτι ήταν; Ποιος έχει την ευθύνη της απαξίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου 4 χρόνια τώρα; Ποιος θα απολογηθεί, ποιος θα δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή τη μεγάλη τραγωδία;. «Πρέπει να δοθούν απαντήσεις, όχι για ρεβανσισμό, αλλά για να μην ξαναβρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε τραγωδία», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινική δίωξη του πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και δύο στελεχών που είχαν την ευθύνη για την παράνομη, όπως είπε, μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη και πως «ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής οφείλουν να απαντήσουν ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι». Πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής νομιμοποίησε «αυτή την παράνομη μετάταξη» με υπουργική απόφαση. Πρόσθεσε ότι το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που η κυβέρνηση όρισε, λέει ότι το 2019 υπήρχε τηλεδιοίκηση στην περιοχή της Λάρισας και πως η ζημιά που έγινε από φωτιά δεν αποκαταστάθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter