Τσίπρας στον «αμετανόητο» Μητσοτάκη: Μήπως… πρέπει να σας ευχαριστεί κιόλας ο Βαξεβάνης που δεν τον βάλατε φυλακή;

Τσίπρας στον «αμετανόητο» Μητσοτάκη: Μήπως… πρέπει να σας ευχαριστεί κιόλας ο Βαξεβάνης που δεν τον βάλατε φυλακή;

Αμετανόητο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη απ΄ όσους κατασυκοφάντησε και πρόγραψε από το βήμα της Βουλής, επέμεινε -μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου- στο αφήγημα της «σκευωρίας Novartis». Μάλιστα, διερωτήθηκε δηκτικά μήπως οι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννης Φιλιππάκης και Γιάννα Παπαδάκου πρέπει να ευχαριστήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν τους έκλεισε φυλακή!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέκρινε τον Κυρ. Μητσοτάκη με τον Όρμπαν και εξέφρασε τα… συγχαρητήριά του για το γεγονός ότι επιτρέπει στην «Αυγή» να κυκλοφορεί στα περίπτερα. «Και αντιστοίχως πρέπει να σας ευχαριστεί και ο εκδότης της “Δημοκρατίας” διότι δεν καταφέρατε να τον βάλατε φυλακή, όπως επίσης ούτε τον Κώστα Βαξεβάνη του Documento που πολλάκις τον έχετε καταγγείλει, ούτε την κ. Παπαδάκου» περιέγραψε με ειρωνεία.

«Είστε αμετανόητος!» συμπέρανε αναφορικά με την εμμονική αδιαλλαξία του πρωθυπουργού σε σχέση με την ανυπόστατη -κατά το Δικαστικό Συμβούλιο- «σκευωρία Novartis». «Ο κ. Γεωργιάδης είπε μια συγγνώμη, εσείς τίποτα…» είπε και πρόσθεσε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι μόνο επιμένει, αλλά έβγαλε και ετυμηγορία.

Θύμισε πως όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, ευχόταν να αποδειχθεί η αθωότητα των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη  δικογραφία Novartis. «Εσείς, ήρθατε εδώ, τους είπατε συμμορίτες, δολοφόνους και υπόκοσμο. Βγάλατε ετυμηγορία…» σημείωσε για τους δημοσιογράφους που κρίθηκαν αθώοι, συμπληρώνοντας: «Το ίδιο κάνατε τώρα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος θα κριθεί, δεν θα τον καταδικάσετε εσείς» επισήμανε.

«Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός, κρατήστε μια στάση ευθύνης» προέτρεψε τον πρωθυπουργό και τόνισε πως μέχρι την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αθώος. «Εσείς δεν είστε αθώος πολιτικά! Κατασυκοφαντήσατε ανθρώπους, οργανώσατε δολοφονίες χαρακτήρα και εξευτελίσατε τη Δικαιοσύνη. Και τώρα επιμένετε διότι αγνοείτε το βούλευμα που λέει ότι δεν υπάρχει σκευωρία» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τη φράση του Αντώνη Σαμαρά «μέχρι τέλους» που οικειοποιήθηκε και ο ίδιος, συνέστησε στον Κυρ. Μητσοτάκη να ρωτήσει τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ τι εννοούσε στην περίπτωση που… έχουν ακόμα και σήμερα επικοινωνία. «Μην ρωτάτε εμένα. Το μεγάλο σκάνδαλο χρειάζεται διερεύνηση. Αφού δεν υπάρχει σκευωρία, ποιοι ευνόησαν την εταιρία; Εφόσον οι τρεις μάρτυρες δεν ήταν κουκουλοφόροι και στημένοι, αλλά αυτοί που στηρίχθηκε το FBI, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να διερευνηθεί» υποστήριξε, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Στουρνάρα -χωρίς να τον κατονομάσει- λέγοντας πως θα εξακριβωθεί ποιοι απειλούσαν και εκβίαζαν τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Εγώ σας διευκρινίζω ότι το θέμα αυτό θα το πάμε μέχρι τέλους. Για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη και η διαφάνεια» ξεκαθάρισε και κατέληξε με «καρφιά» κατά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Εμείς, δεν κάνουμε διμέτωπο, κάνουμε μονομέτωπο» αποσαφήνισε και έκλεισε την τοποθέτησή του, καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις και δη «όσους θέλουν σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» να αποκλείσουν ρητά και κατηγορηματικά από τώρα κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για σκάνδαλο Novartis: «Θα ζητήσετε συγγνώμη απ΄ όσους αποκαλέσατε συμμορίτες, υπόκοσμο, ελευθεροδολοφόνους;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter