Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Ο Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη, θα κόψει και τις επικουρικές» (VIDEO)

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Ο Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη, θα κόψει και τις επικουρικές» (VIDEO)

Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ενώ παράλληλα τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη και θα προχωρήσει στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων. 

Συγκεκριμένα, για τη συνέντευξη στο ΣΚΑΪ είπε πως ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

«Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Μητσοτάκης θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις

Ερωτηθείς για το ζήτημα των συντάξεων μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε πως δεν μπορεί να δεσμευτεί για 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση» και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

«Αν αύριο εκλεγεί η Ν.Δ. κόψει συντάξεις δεν θα την κατηγορήσει κανείς γιατί το έχει πει, έχει πει ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό, το 1 προς 5 το έχει πει, την 7ήμερη εργασία επίσης την έχει πει. Η Ν.Δ. έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να πει και τα μεν και τα δε. Εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας είχε πει ο κ. Μητσοτάκης στην κ. Κοσιώνη, οι επικουρικές συντάξεις θα κοπούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Για ποιο λόγο χρειάζεται το ασφαλιστικό νέα μεταρρύθμιση; Εμείς κάναμε την πιο γενναία μεταρρύθμιση το κάναμε βιώσιμο και πιο δίκαιο ενώ όταν παραλάβαμε είχε καταρρεύσει και δεν μπορούσαμε να δώσουμε συντάξεις» προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του προχώρησε «στην ταχύτερη δυνατή πληρωμή των συντάξεων επί των ημερών μας».

Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός. Εξήγησε ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

«Έχουμε φτάσει να έχουμε ένα ασφαλιστικό βιώσιμο και σταματήσαμε την περικοπή των συντάξεων. Αποτρέψαμε την βασική απαίτηση των πιστωτών μας που ήταν η προσωπική διαφορά και δεν επιβάλαμε την περικοπή του 1% του ΑΕΠ.» Όχι μόνο, δεν κόψαμε συντάξεις αλλά διασφαλίσαμε και μικρές αυξήσεις είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Θέλουν να δώσουν τα 37 δισ. στις τράπεζες

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός  καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες.

«Θέλουν να βάλουν χέρι στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Από τα 37 δις μπορούμε να μειώσουμε τα πλεονάσματα. Αυτά τα χρήματα μας έδωσαν την δυνατότητα να βγαίνουμε με ασφάλεια στις αγορές. Δεν διαψεύστηκε το σχέδιο για πιστοληπτική γραμμή» εξήγησε ο πρωθυπουργός για την χθεσινή δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Δείτε τη συνέντευξη

«Μας την είχαν στημένη το 2015 οι Ευρωπαίοι, ήθελαν Grexit»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης και για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους το 2015.

«Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι’ αυτούς- απόφαση για Grexit.

Ο Βαρουφάκης έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες»

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες και εξαπολύοντας επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «όταν μιλάνε για ισχυρή ανάπτυξη εννοούν ανάπτυξη για τους ισχυρούς».

«Ο Μητσοτάκης έχει ντιλάρει ήδη με ιδιωτικά συμφέροντα»

«Οι ιδιωτικοί αντίπαλοί μας έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα. Τη στιγμή που αποδείξαμε ότι μπορούμε, βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν μειώθηκαν οι συντάξεις. Ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ που αποτρέψαμε. Έχει ήδη κλείσει ντιλ με ασφαλιστικές ιδιωτικές, κλινικάρχες μεγάλων ακτινοδιαγνωστικών κέντρων. Ούτε ένα ευρώ δεν αυξήσαμε τα τιμολόγια της ΔΕΗ και αποτρέψαμε το σχέδιο ξεπουλήματος της. Αυτοί ήδη έχουν ντιλάρει και ξεπουλούν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το Ελληνικό συγκεκριμένα, είπε ότι καθυστερεί ο παραχωρησιούχος και καταλόγισε ευθύνη για παρασκηνιακή συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης για να χτιστεί περισσότερο τσιμέντο και να υπάρχει λιγότερο πράσινο.

«Και στο Ελληνικό έχουν κάνει ντιλ έχουν κάνει για να αλλάξει η σύμβαση προς όφελος του παραχωρησιούχο. Ξαναγυρνάμε πίσω στο μοντέλο που λεηλάτησε τη χώρα. Εμείς είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι να τα ξεπουλάμε όλα» υπογράμμισε.

«Εμείς καταφέραμε να πάρουμε πίσω την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας όμως μας είπαν προδότες και έβγαλαν τον κόσμο στον δρόμο ενώ τα είχαν αυτοί είχαν δώσει το όνομα της Μακεδονίας ήδη από το 2005 και πότισαν τον κόσμο εθνικιστικό φαρμάκι» είπε.

Αθλιότητα και τυμβωρυχία η εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι

Μιλώντας για την τραγωδία στο Μάτι χαρακτήρισε ως «αθλιότητα και τυμβωρυχία» την εκμετάλλευση της τραγωδίας από τους πολιτικούς του αντιπάλους και μερίδα των ΜΜΕ.

«Κι άλλες κυβερνήσεις είχαν νεκρούς, αλλά ποτέ δεν δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα», σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Αυτές οι εκλογές είναι ένας άλλος αγώνας, δεν είναι συνέχεια των ευρωεκλογών. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψηφίζουν γιατί μετά από 10 χρόνια έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με δική τους ευθύνη το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα εφαρμοστεί. Τώρα αν κάποια κόμματα έχουν προγράμματα που μοιάζουν με αυτά των δανειστών αυτό είναι άλλο ζήτημα» κατέληξε ο πρωθυπουργός και κλείνοντας είπε: «Αισθάνομαι δικαιωμένος από τις επιλογές μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter