Τσίπρας: Θα είμαστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στις επάλξεις για την ανατροπή (Video)

Τσίπρας: Θα είμαστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στις επάλξεις για την ανατροπή (Video)

«Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού μέχρι να κλείσει η κάλπη. Θα είμαστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στις επάλξεις». Αυτό διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 το απόγευμα της Παρασκευής, μια ανάσα πριν από τις εκλογές τις 25ης Ιουνίου.

«Είναι ζήτημα σταθερότητας του πολιτικού συστήματος και υγείας της δημοκρατίας να έχουμε την επόμενη μέρα έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο δέος στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε μεταξύ άλλων, και υπογράμμισε ότι «δύο είναι τα προγράμματα και δύο τα κόμματα εξουσίας. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο πρέπει να επιλέξει. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της απλής αναλογικής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιδείξει μια αλαζονική στάση και μια έπαρση. Δείχνει ότι αυτό που πραγματικά επιθυμούν και επιδιώκουν είναι την επόμενη μέρα να είναι όχι απλά κυβέρνηση, αλλά μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση».

Παράλληλα, σε ερώτηση για την επόμενη μέρα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θα προδικάσει πριν δει το αποτέλεσμα.

Σε άλλο σημείο, τόνισε πως είναι «πολύ δυσάρεστο να μιλούμε για τη Θράκη», δύο μέρες πριν από τις εκλογές. Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «ανεύθυνη πολιτική επιλογή» να «θρακοποιηθεί» η εκλογική αναμέτρηση, τονίζοντας ότι αυτή η επιλογή «δεν ήταν δική μου», αλλά του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, μίλησε για «μνημείο ανευθυνότητας» από πλευράς Κυρ. Μητσοτάκη, «το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας».

Παράλληλα, επανέλαβε πως πρόκειται για ευαίσθητο εθνικό θέμα, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «ουδέποτε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε να πει για τουρκική μειονότητα», σπεύδοντας να προσθέσει πως «μόνο μια φορά έγινε αυτό και δέχθηκε έντονη επίπληξη από το κόμμα».

Για το ναυάγιο στην Πύλο

Σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου τόνισε ότι «ήταν υποχρέωσή μου να θέσω ερωτήματα» συμπληρώνοντας ότι αν ήταν τουριστικό σκάφος θα θέταμε όλοι ερωτήματα. Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε μεταξύ άλλων δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπου αλλά και την δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν είναι αλήθεια ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να υπήρξαν λάθη από την ελληνική πλευρά, όταν έχεις σκάφη δικά σου εκεί και χάνονται εκατοντάδες ζωές. Είναι διεθνής νομική υποχρέωση της χώρας να παρέμβει, όταν υπάρχει πλοίο υπέρφορτο που κινδυνεύει να βυθιστεί. Το ίδιο λέει και η διεθνής κοινότητα. Εγώ είμαι προσεκτικός, δεν είμαι εμπειρογνώμονας. Έθεσα ερωτήματα και είδα μια σειρά από αντιφάσεις. Δεν θέλω να κάνω καμία παραπάνω κρίση. Θέλω να πω ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στα επίδικα των αποφάσεων της για την μεταναστευτική της πολιτική. Δεν μπορείς να λύσεις ένα τεράστιο πρόβλημα, όταν η ανθρώπινή απελπισία βρίσκει πάντοτε τρόπους διαφυγής, όταν υψώνεις φράχτες» είπε.

Και πρόσθεσε ότι: «Δεν μπορείς να λύσεις ένα τεράστιο πρόβλημα υψώνοντας φράχτες. Είμαι κατά του να κάνουμε τον φράχτη εθνικό σύμβολο, είναι ένα εργαλείο. Χρειάζεται νέα πολιτική και νέα συνθήκη για το άσυλο, που θα μοιράζει τα βάρη στις χώρες της ΕΕ. Στο δίλημμα ανθρωπιά ή βαρβαρότητα, εμείς λέμε ανθρωπιά, μαζί με φύλαξη των συνόρων».

«Όταν δεν συζητάμε, δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδα να καλυτερεύσουμε τις σχέσεις μας ούτε καν να βρούμε που διαφωνούμε. Θα συζητάμε, θα θέτουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Η νέα εποχή που ξεκινά, ο διεθνής παράγοντας θα έχει πολύ καλύτερη στάση απέναντι στον Τουρκία, άρα η Ελλάδα πρέπει να βάλει δύο κόκκινες γραμμές: την εδαφική ακεραιότητα και το δικαίωμα να την υπερασπίζεται η Ελλάδα αυτήν την ακεραιότητα, δηλαδή η δυνατότητα να έχει στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας για τα ελληνοτουρκικά.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμα της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης πάει προς μια κατεύθυνση και δίνει την εντύπωση πως πηγαίνει προς μια άλλη. Έχει ακολουθήσει μια ακραία δεξιά πολιτική. Στο Αιγαίο έχουν γίνει πράγματα που αν γινόντουσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε δεχτεί πολύ σκληρή κριτική. Αλλά ταυτόχρονα έχει καταφέρει να πείσει ότι είναι κεντρώος πολιτικός» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο λόγος της αντιπολίτευσης τηξς ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο τοξικός. Η αντιπολίτευση της ΝΔ ήταν πολύ πιο σκληρή και τοξική» τόνισε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προγραμματική αντιπολίτευση».

Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ υπογράμμισε ότι: «Όσα έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης είναι στον αέρα, διότι δεν τα κατέθεσε στο Μεσοπρόθεσμος Πρόγραμμα που κατέθεσε πριν από δυο μήνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν μπορεί να το επικαιροποιήσει, να βγει να το δηλώσει ο ίδιος. Την Κυριακή έχουμε εκλογές και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι αυτό που έχει δώσει στους θεσμούς και σε αυτό δεν υπάρχουν τα μέτρα που έχει υποσχεθεί προεκλογικά: Προβλέπει μείωση κρατικών δαπανών δηλαδή δεν θα έχουμε υλικά για τα νοσοκομεία, μείωση δαπανών για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπει ότι ο μέσος μισθός θα αυξηθεί 12% και δηλαδή 1% σε πραγματικούς όρους λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό, ενώ υπόσχεται αύξηση 25%. Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει πολλά πράγματα που δεν έχει σκοπό να υλοποιήσει, γιατί άλλα έχει πει στην ΕΕ και δεν λέει το πρόγραμμα της, ενώ δεν λέει άλλα πράγματα που όμως θα κάνει, τα οποία μαρτύρησε ο κ. Πνευματικός για την υγεία και ότι θα έχουμε επιλογή ασθενών λόγω κόστους στα νοσοκομεία».

Και κατέληξε λέγοντας ότι: «Αυτή είναι από τις κορυφαίες διαφορές που έχουμε με την ΝΔ,. Εμείς δεν υπολογίζουμε κόστη και ζημιές, υπολογίζουμε την ανθρώπινη ζωή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter