Τσίπρας: Τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο και ο Μητσοτάκης κρύβεται από τον λαό (Video)

Τσίπρας: Τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο και ο Μητσοτάκης κρύβεται από τον λαό (Video)

Να προσέλθει τάχιστα στην Ολομέλεια της Βουλής για να ενημερώσει το Σώμα και τον ελληνικό λαό για όσα λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο κάλεσε επιτακτικά τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ενώ ο τουρκικός στόλος είναι έξω και βγαίνει και ο ελληνικός, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό, αλλά αρνείται να συγκαλέσει και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο να πάρει αποφάσεις και να συντονίσει».

O πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμέρισε πλήρως τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και επικεντρώθηκε στο μείζον θέμα της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας, όπως αυτή αποτυπώνεται με την επίδειξη ισχύος από το πολεμικό ναυτικό της γείτονος στο Αιγαίο. Κατηγόρησε την Τουρκία πως αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα και δημιουργεί συνεχώς εντάσεις. «Πρώτα η ανιστόρητη και προκλητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» επισήμανε και συνέχισε αναφερόμενος στον τουρκικό στόλο που πλέει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί στωικά, αμήχανα, άβουλα» συνέστησε και στηλίτευσε την αντίφαση που προκύπτει ανάμεσα στα λόγια και τα έργα του πρωθυπουργού. «Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η εθνική ενότητα αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής. Συμφωνώ. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας συμφωνεί» είπε και έθεσε σε αντιδιαστολή το εξής: «Ποια ενότητα επικαλείστε όταν ενάμισι μήνα τώρα έχετε ξεκινήσει το γαϊτανάκι της σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων;

Ποια ενότητα όταν έχετε οδηγήσει με σχέδιο τη πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο; Με τις κασέτες, με τις παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών σας αντιπάλων. Με τους φακέλους που χτίζατε επί χρόνια, με τη βοήθεια πρακτόρικων μηχανισμών;». Μάλιστα, υπερασπίστηκε την Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας: «Μέχρι και την τραγωδία στο Μάτι ανασύρατε, προχθές μόλις, δύο χρόνια μετά, για να σπιλώσετε τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς κανένα στοιχείο. Με παράνομες ηχογραφήσεις διαλόγων. Τις οποίες υιοθετήσατε αλά καρτ. Είναι ντροπή σας», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ενώ η κατάσταση στο Αιγαίο είναι έκρυθμη, η κυβέρνηση στήνει κάλπη για να παραπέμψει πολιτικούς της αντιπάλους.

«Δεν μπορεί να κρύβεται ο πρωθυπουργός»

«Εγώ, λοιπόν, σήμερα θα επιφυλαχτώ να τοποθετηθώ και επί της ουσίας της παραπομπής και επι της ουσίας της κρίσης που έχει ήδη ξεσπάσει και με δική σας ευθύνη. Θα υπάρξει και συνέχεια…» ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να προσέλθει στο Κοινοβούλιο ο απόντας πρωθυπουργός για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία αναφορικά με το μπαράζ τουρκικής προκλητικότητας. «Δεν μπορεί να κρύβεται. Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της χώρας ώστε να αποτραπεί η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» είπε ανεβάζοντας τους τόνους, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την αποφασιστική αντιμετώπιση του ανάλογου σκηνικού που είχε εκτυλιχθεί, το 2018, με το ερευνητικό «Μπαρμπαρός». «Οι ένοπλες δυνάμεις κινήθηκαν έγκαιρα. Και οι έρευνες απετράπησαν. Προστατεύσαμε ως οφείλαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» θύμισε και επανέλαβε τρεις φορές την εξής φράση ως απτή απόδειξη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας: «Θεωρώ αυτονόητο ότι το ίδιο σχέδιο υπάρχει και σήμερα».

«Να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων ο πρωθυπουργός»

Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον απόντα Κυριάκο Μητσοτάκη να αιτηθεί έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασιστούν -έστω και εκ των υστέρων- κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας. «Διότι δεν απειλούν μόνο να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα. Ας το έχουμε αυτό καλά στο μυαλό μας…» είπε και ανακοίνωσε στο Σώμα ότι για τα έργα και τις ημέρες της Προανακριτικής Επιτροπής θα τοποθετηθεί επισταμένα στη συνέχεια της συνεδρίασης.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter