Τσίπρας τρολάρει ΝΔ: Ένα-ένα θα τα ψηφίσετε τα μέτρα του… τέταρτου μνημονίου

Τσίπρας τρολάρει ΝΔ: Ένα-ένα θα τα ψηφίσετε τα μέτρα του… τέταρτου μνημονίου

Απαντώντας στην καταστροφολογία από τη μία και την παραδοξολογία από την άλλη στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός προέβλεψε δηκτικά ότι η ΝΔ θα ψηφίζει ένα προς ένα τα μέτρα ανακούφισης του -κατά την ίδια- τέταρτου μνημονίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε συμβολική τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή, καθώς εγκαινιάζεται η θεσμοθέτηση μίας σειράς μέτρων της κυβέρνησης που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν όσους επλήγησαν κατά την οκταετία των μνημονίων.

«Καλύτερα να ψηφίζατε θετικά παρά να κουνάγατε δάχτυλο. Εμ κουτσουρέψατε μισθούς, εμ δεν συμμορφωθήκατε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εμείς αποκαθιστούμε την αδικία και προσπαθείτε να βγείτε και από πάνω» είπε ο πρωθυπουργός προς την αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε ειρωνικά: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος αναφορικά με το γιατί αυτή η κυβέρνηση μπορεί και προχωρά στη νομοθέτηση τέτοιων μέτρων, εξήγησε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της εξόδου από την οικονομική κρίση, της επίτευξης των στόχων των πλεονασμάτων και της υπεραπόδοσης της οικονομίας. Επ’ αυτού, αναφερόμενος στα «έγκριτα ΜΜΕ» που κάνουν λόγο για παροχολογία, αντέτεινε ότι σκανδαλώδης σπατάλη ήταν το όργιο διαφθοράς και της διαπλοκής στην Υγεία, το φάρμακο και στα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Θα λέτε “ναι σε όλα”»

«Μας είπατε ότι δεν θα βγούμε από το τρίτο μνημόνιο και πως θα υπογράψουμε ένα τέταρτο που θα είναι ακόμα σκληρότερο. Ε λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε σήμερα να ξεκινήσουμε να φέρνουμε στην εθνική αντιπροσωπεία ένα προς ένα τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου που αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη και στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και συμπλήρωσε ότι πρώτο μέτρο είναι η καταβολή των αναδρομικών.

«Έρχονται κι άλλα μέτρα του τετάρτου μνημονίου. Είναι όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ και τώρα που απέτυχε η καταστροφολογία ότι θα κοπούν οι συντάξεις, αμφισβητείτε ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα της ΔΕΘ. Ε θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι. Ένα – ένα τα μέτρα αυτά θα έρθουν και θα ψηφιστούν, όπως λέγατε ¨ναι σε όλα¨ επί πέντε χρόνια στα πιο σκληρά μέτρα των μνημονίων που πέρασαν ποτέ» τόνισε ειρωνικά προς τη ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, επίσης, ότι αναμένεται η θεσμοθέτηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους, η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά. «Και βεβαίως, φαντάζομαι, ότι θα ψηφίσετε με βαριά καρδιά και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μας που εμείς καταφέραμε να στηρίξουμε παρά το γεγονός ότι κάποιοι στην Ευρώπη έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να στηρίξουμε τους συνταξιούχους γιατί αυτοί περνούν καλά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τσίπρας προτείνει σε Βορίδη… να πάρει τηλεοπτική εκπομπή για τα Χριστούγεννα (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter