Τσίπρας-Ζάεφ: Πρώτα φαβορί για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης λέει το Σουηδικό Πρακτορείο

Τσίπρας-Ζάεφ: Πρώτα φαβορί για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης λέει το Σουηδικό Πρακτορείο

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία και μείζον πολιτικό γεγονός που επηρεάζει θετικά την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης, αποτελεί πλέον η συμφωνία των Πρεσπών. Η εξέλιξη αυτή αναγνωρίζτεαι πλέον από όλυς, πλήν των εγχώριων και Σκοπιανών εθνολαίκιστών.

Τεράστια συμβολή στην επίτευξη της συμφωνίας είχαν ασφαλώς οι δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλ. Τζίπσας και της ΠΓΔΜ Ζ. Ζάεφ, οι οποίοι, σύμφωνα με το Σουηδικό Πρακτορείο ΤΤ ειδήσεων, είναι μεταξύ των πρώτων φαβορί για να λάβουν το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται σε άρθρο του πρακτορείου για το δημοψήφισμα της Κυριακής στην πΓΔΜ, το οποίο δημοσιεύθηκε σχεδόν στο σύνολο των ιστοσελίδων δεκάδων μεγάλων εφημερίδων της Σουηδίας.

Η απόφαση της Νορβηγικής επιτροπής θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο Όσλο

«Η μελλοντική πορεία της χώρας -και ενδεχομένως ένα βραβείο νόμπελ- βρίσκονται μέσα στην κάλπη του δημοψηφίσματος για την ένταξη στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ και τη νέα ονομασία. Η μοιραία ψηφοφορία θα έχει μεγάλη επίπτωση στην πορεία ολόκληρης της Βαλκανικής», σημειώνει στο εισαγωγικό κείμενο ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Wiktor Nummelin.

Και προσθέτει: « Η επικράτηση του ΝΑΙ μπορεί να φέρει διπλό κέρδος. Σε μία εβδομάδα ανακοινώνεται επισήμως ο αποδέκτης του φετινού Νόμπελ Ειρήνης με τον Ζάεφ και τον Τσίπρα να συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων φαβορί».

Πηγή: www.presspublica.gr

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter