Τσίπρας: «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων»

Τσίπρας: «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων»

«Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που οδήγησε στο θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία. Τιμούμε τη συμβολή των Ποντίων στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας». Αυτό υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο.

«Οφείλουμε, ενωμένοι, να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ιστορική αλήθεια και το διάλογο σε διπλωματικό και επιστημονικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους τόσο για τον ελληνικό λαό, όσο και για την ανάπτυξη σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού στην περιοχή μας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη Γενοκτονία

Σήμερα Τετάρτη 19/5 και ώρα 20.30, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανατολικής Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση μνήμης με αίτημα τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τους Νεότουρκους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης, η Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις Αχαρνές διοργανώνουν την Τετάρτη 19/05/2021 και ώρα 20.30 διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή των ιστορικών Βλάση Αγτζίδη και Θεοδόση Κυριακίδη.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας στο Facebook

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter