Τσιριγωτάκης: Συμβουλές για τον ήλιο και τη θυρεοειδοπάθεια

Τσιριγωτάκης: Συμβουλές για τον ήλιο και τη θυρεοειδοπάθεια

Πολλοί ασθενείς με Χασιμότο νιώθουν μια ευαισθησία στις καιρικές συνθήκες, ακόμη και στην αλλαγή του καιρού. Οσοι έχουν χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα θυρεοειδούς έχουν συχνά μια ευαισθησία στον ήλιο και στην έντονη ζέστη.

Τα μάτια

Οι ασθενείς με Χασιμότο παρουσιάζουν συχνά προβλήματα στην όραση και οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να την επηρεάσουν. Είναι σημαντικό λοιπόν τα άτομα αυτά να φοράνε πάντοτε ποιοτικά γυαλιά ηλίου με καλό δείκτη προστασίας.

Το δέρμα

Η Χασιμότο μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο, συχνά γίνεται ξηρό και ο ασθενής έχει φαγούρα. Επομένως θα πρέπει να ενυδατώνεται πολύ τακτικά. Σίγουρα όμως πρέπει να ελεγχθεί η ύπαρξη αλλεργίας. Παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο, όμως, η αντιηλιακή προστασία.

Σωματική ευεξία

Όταν ανεβαίνει ο υδράργυρος και αλλάζει η υγρασία τα άτομα με Χασιμότο νιώθουν να τους «κόβεται η ανάσα». Συχνά νιώθουν ταχυκαρδίες, ζάλη και ατονία. Επομένως είναι ωφέλιμο να αναπληρώνεται το μαγνήσιο που χάνεται με τον ιδρώτα, ενώ σημαντικό ρόλο στην ευεξία παίζει το άφθονο νερό. Και να μην ξεχνάμε ότι έχει μεγάλη σημασία η άριστη ορμονική ρύθμιση!

*Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης είναι χειρουργός θυρεοειδούς, MD, FACS, τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (ΕΕΧΕΑ), του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (ACS), της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών (ISS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΕΤΑ), της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς (ΑΤΑ)

Πηγή φωτογραφίας: facebook
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter