Τσιριγώτη για Μητσοτάκη: Δεν λύνονται τα προβλήματα με αστυνομικά μέτρα – Πολιτικές οι ευθύνες για τη Νέα Φιλαδέλφεια (Audio)

Τσιριγώτη για Μητσοτάκη: Δεν λύνονται τα προβλήματα με αστυνομικά μέτρα – Πολιτικές οι ευθύνες για τη Νέα Φιλαδέλφεια (Audio)

«Πάρεργο» χαρακτήρισε η αντιστράτηγος ε.α της αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, το μέτρο που ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την ανάθεση στην αστυνομία τα μέτρα τάξης στα γήπεδα, μετά από τουλάχιστον μια εβδομάδα αφωνίας για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χουλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, μιλώντας στο «Κόκκινο» σχολίασε ότι «δεν λύνονται τα προβλήματα του κόσμου με αστυνομικά μέτρα» και ανέφερε ότι «Δεν μπορείς να έχεις ένα συνεχόμενο αστυνομοκρατούμενο κράτος, κάποτε θα πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου σαν πολιτεία και να ενσκήψεις στα προβλήματα των Ελλήνων χωρίς να παίρνεις αστυνομικά μέτρα».

Πολιτικές οι ευθύνες 

Ταυτόχρονα, η κ. Τσιριγώτη σημείωσε ότι έχει και η αστυνομία ευθύνες σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά πρωτίστως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Η πολιτική απόφαση έλειπε στο να απαγορευτεί η είσοδος στους Κροάτες, δεν μπορεί να υπάρχει έκθεση της διεύθυνσης της αθλητικής βίας με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς και εμείς να τους επιτρέπουμε να μπουν στη χώρα μας και να έχουμε διακριτική παρακολούθηση για τους κακοποιούς, τους εγκληματίες. Είναι αδιανόητο αυτό. Η αστυνομία έχει σαφώς ευθύνες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού, αλλά πρωτίστως για εμένα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και το γεγονός “δεν ήξερα, δεν γνώριζα” κακώς αναφέρεται γιατί όλοι ήξεραν και όλοι γνώριζαν, οι συσκέψεις για τους αγώνες της UEFA είχαν ξεκινήσει από τότε που είχαμε τις πυρκαγιές, επί κ. Μηταράκη και υφυπουργού αθλητισμού κ. Οικονόμου. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε αυτό». Σχετικά με την απομάκρυνση των χαμηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας σχολίασε ότι είναι «ανήθικο».

Θα αντιδράσουν οι αστυνομικοί στα μέτρα 

Παράλληλα, σχετικά με τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ανατεθούν στην αστυνομία τα μέτρα τάξης στα γήπεδα ανέφερε ότι «θα αντιδράσουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί και ευελπιστώ και οι συνδικαλιστές τους, που είναι κατά βάση φιλοκυβερνητικοί».

Πρόσθεσε επίσης ότι θα χρειαστεί να αυξηθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας που θα εφαρμόσουν τα συγκεκριμένα μέτρα κάτι που θα μπορούσαν κάλλιστα να αναλάβουν οι ΠΑΕ με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης ώστε να ελέγχουν ποιος μπαίνει στο γήπεδο, και έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τους ελέγχους στα αεροδρόμια. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν μπορεί τις ημέρες που έχει αγώνες να απασχολείται όλη η αστυνομία γι’ αυτό το θέμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter