Τσιτσιπάς: Επόμενος στόχος το Τόκιο!

Τσιτσιπάς: Επόμενος στόχος το Τόκιο!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι ο μεγάλος στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά μέσα στη νέα χρονιά. Η σεζόν ξεκινάει στα τέλη Δεκεμβρίου, οι διακρίσεις στα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ (με αφετηρία το Αυστραλιανό του Ιανουαρίου) μοιάζουν πλέον με «πρέπει» για τον πρωταθλητή των ΑΤΡ Finals, αλλά το Τόκιο -όπου ο Ρότζερ Φέντερερ θα πει το «αντίο» του- έχει σημαδευτεί με γαλάζιο μαρκαδόρο.

«Πάμε για πολύ περισσότερα, μόλις τώρα ξεκινάμε», είπε ο σεμνός Στέφανος λίγο πριν σβήσουν τα φώτα στην O2 Arena του Λονδίνου. «Ο τίτλος στο Λονδίνο ήρθε επειδή όλη τη χρονιά βελτίωσα το παιχνίδι μου και παρουσίασα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Στη διάρκεια του τελικού, η προσοχή μου ήταν κλειδωμένη στο παρόν και όλα δούλεψαν σύμφωνα με το πλάνο. Έπαιξα με ψυχή, με θράσος μπορώ να πω και αφοσιώθηκα σε κάθε μπάλα σαν να μην υπήρχε αύριο».

Περίπου 300 Έλληνες που έσπευσαν από κάθε γωνιά των κερκίδων διέκοπταν συνεχώς τα λόγια του πρωταθλητή. «Ελλάς-Τσιτσιπάς!», φώναζαν ρυθμικά. «Όλο το Λονδίνο είναι μπλε, είναι μπλε!» «Είναι τρελός ο Στέφανος!»

Ο 21χρονος Στέφανος ομολόγησε ότι οι εκδηλώσεις των Ελλήνων φιλάθλων έπαιξαν τον ρόλο τους στην εξέλιξη του αγώνα. «Όταν άρχισαν να φωνάζουν το όνομά μου, προς το τέλος του τρίτου σετ, αισθάνθηκα την ενέργεια του Τιμ να αλλάζει και έγινα πιο αισιόδοξος», είπε, στην κάμερα της Cosmote TV.

«Όλα αυτά μου θύμισαν το ποδοσφαιρικό Εuro του 2004», είπε ο Μάρκος Παγδατής. «Εκείνα τα παιδιά έπαιξαν ρόλο στη δική μου καριέρα και τώρα παραδίνω τη σκυτάλη στον συνεχιστή».

Συγκινημένος δήλωσε και ο Γάλλος καθοδηγητής του Τσιτσιπά (και παλαιότερα του Παγδατή) Πατρίκ Μουράτογλου. «Τον ξέρω από μικρό παιδί, θυμάμαι που τον πρωτοείδα στο ΥouTube να παίζει. Για όλους εμάς που ζήσαμε την πρόοδό του, αυτό το τεράστιο βήμα φέρνει μεγάλη συγκίνηση».

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς, έδωσε μόνο μία συμβουλή στο παιδί του για το μέλλον: «Να είσαι ο εαυτός σου και τίποτε άλλο». Ο ίδιος έστειλε και ένα μήνυμα προς τους Έλληνες. «Ας αφήσουμε, επιτέλους, τη μιζέρια. Εχουμε γεννηθεί για να παλεύουμε. Ας μη σκοτωνόμαστε με τις έγνοιες και τα βάσανα».

«Ελπίζω να εμπνέω όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, για να πιάσουν μία ρακέτα και να βγουν να παίξουν», είπε ο Τσιτσιπάς την ώρα που μοίραζε αυτόγραφα στις κερκίδες.

Μετά από 11 μήνες ασταμάτητης δράσης, με τον θρίαμβο του Λονδίνου, τους τίτλους της Μασσαλίας και του Εστορίλ αλλά και τον ημιτελικό της Μελβούρνης, οι επόμενες εβδομάδες είναι αφιερωμένες στην ξεκούραση. To ξεκίνημα της νέας σεζόν θα τον βρει στο νούμερο 6 του κόσμου και “λόρδο” των ΑΤΡ Finals.

Φεύγοντας ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το Λονδίνο, δεν πήρε στις αποσκευές του μόνο το ογκώδες τρόπαιο των ΑΤΡ Finals, αλλά και μία επιταγή 2.656.000 δολαρίων! Αυτό είναι το ποσό που προέβλεπαν οι κανονισμοί της διοργάνωσης για τον νικητή. Μάλιστα, το πριμ θα ήταν μεγαλύτερο κατά 215.000, αν δεν υπήρχε η βαθμολογικά αδιάφορη ήττα από τον Ράφα Ναδάλ.

Πλέον, τα συνολικά κέρδη της καριέρας του 21χρονου Έλληνα αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια, τα 2/3 των οποίων κερδήθηκαν μέσα στο 2019. Το προηγούμενο “ρεκόρ” του Τσιτσιπά για μία διοργάνωση ήταν τα 900.000 δολάρια που εισέπραξε για τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter