Τσιτσιπάς, Στεφανίδη, πόλο Ολυμπιακού οι κορυφαίοι του 2019

Τσιτσιπάς, Στεφανίδη, πόλο Ολυμπιακού οι κορυφαίοι του 2019

Ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, η επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη και η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν κορυφαίοι του 2019 στο ετήσιο γκάλοπ των αθλητικών συντακτών.

Ήταν ίσως η πιο αμφίρροπη και δύσκολη ψηφοφορία των τελευταίων ετών, αφού την τριάδα συμπλήρωσαν ο πρωταθλητής των MVP του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο (που δεν έχει κερδίσει ποτέ το σχετικό έπαθλο…) και ο δευτεραθλητής των 50μ ελεύθερο στην κολύμβηση Κρίστιαν Γκολομέεβ.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και πρωταθλητής των ΑΤΡ Finals, έστειλε χαιρετισμό και ευχαριστίες από τα Εμιράτα όπου βρίσκεται. «Ελπίζω να φανώ αντάξιος αυτής της τιμής», είπε χαμογελαστός.

«Είναι πρότυπο αριστείας για τη νέα γενιά», του υποκλίθηκε από την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα, «νίκησε» στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ τις Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Μαρία Σάκκαρη (τένις). Η ίδια λείπει στις ΗΠΑ, όπου ζει, οπότε ο πατέρας της παρέλαβε το έπαθλο. «Τη συνήθισα πια αυτή την υποχρέωση», αστειεύτηκε.

Ομάδα της Χρονιάς για το 2019 ψηφίστηκε –όπως και πέρυσι- η δευτεραθλήτρια Ευρώπης ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Μάλιστα τρεις παίκτες της πήγαν στην τελετή απ’ ευθείας από το Παπαστράτειο, όπου νίκησαν νωρίτερα στη Γιουγκ με 6-5! Στην κορυφαία τριάδα ψηφίστηκαν επίσης η ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ (που αρνήθηκε να στείλει εκπρόσωπο σε ένδειξη δυσαρέσκειας) και η Εθνική γυναικών μπιτς χάντμπολ.

Τον τίτλο του προπονητή της Χρονιάς ψηφίστηκε ο Γκιόργκι Πομάσκι (στίβος), μπροστά από τους Απόστολο Τσιτσιπά (τένις, πατέρας και τεχνικός καθοδηγητής του Στέφανου) και Δημήτρη Ιτούδη (μπάσκετ ΤΣΣΚΑ). Ο Πομάσκι, που ζει και εργάζεται στη χώρα μας εδώ και 30 χρόνια, είναι ο προπονητής των Μίλτου Τεντόγλου, Βούλας Παπαχρήστου. «Ευχαριστώ την Ελλάδα που με αγκάλιασε», είπε.

Στην κατηγορία του αθλητισμού με αναπηρία, κoρυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, αθλητής ο κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ομάδα η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Κωφών γυναικών.

Η Μάλτση

Διάφορα τιμητικά έπαθλα δόθηκαν επίσης στους Εβίνα Μάλτση, Σπύρο Γιαννιώτη, Αλέξη Αλβανό, Μαρία Πολύζου, Ευαγγελία Ψάρρα, Τάσο Μαρκουίζο («Ιαβέρη») και σε άλλους αθλητές.

Μάλιστα η Μάλτση, που σε λίγες μέρες κλείνει τα 41 της, ανακοίνωσε επίσημα από το μικρόφωνο του ΠΣΑΤ ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της στο μπάσκετ, όχι μόνο στην Εθνική ομάδα, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. «Τοτέμ», τη χαρακτήρισε από σκηνής ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ παρέλαβαν βραβεία Fair Play επειδή κάλεσαν και βράβευσαν άτομα με κινητικές δυσκολίες στο μεταξύ τους ντέρμπι. Η Μυρτώ και η Τόνια ήταν παρούσες στη γιορτή με το αμαξίδιό τους.

Στη γιορτή, που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής, έδωσαν το «παρών» εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ.Αυγενάκης, ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter