«Τσουνάμι» απολύσεων στην Amazon – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

«Τσουνάμι» απολύσεων στην Amazon – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Μαζικές απολύσεις ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, επιβεβαιώνοντας τις προαναγγελίες περί σαρωτικών αλλαγών στο δυναμικό του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε μήνυμά του, σημείωσε ότι η εταιρεία θα απολύσει «λίγους περισσότερους από 18.000 εργαζόμενους», καταργώντας θέσεις εργασίας και στην Ευρώπη.

Επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τα τμήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και οι διευθύνσεις προσωπικού. Ο αριθμός των απολύσεων αντιπροσωπεύει χονδρικά το 6% του εταιρικού προσωπικού (300.000) και σηματοδοτεί απότομη αλλαγή πορείας για την επιχείρηση, που πρόσφατα είχε διπλασιάσει το πλαφόν των μισθών που προσέφερε, για να προσελκύσει περισσότερο ταλέντο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon εξήγησε πως οι σχεδιασμοί αποδείχθηκαν «δυσκολότεροι» απ’ ότι προβλεπόταν λόγω της «αβεβαιότητας» για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και επειδή η εταιρεία «έκανε ταχύτατα προσλήψεις τα τελευταία χρόνια».

Αν προστεθούν στο εργατικό δυναμικό της οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της, η Amazon απασχολεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στις ΗΠΑ, με άλλα λόγια είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης σε όλη τη χώρα, πίσω μόνο από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart. Αναμένει επιβράδυνση του τζίρου και κερδών της λόγω του πληθωρισμού, ενώ η τιμή της μετοχής της μειώθηκε κατά το ήμισυ τον τελευταίο χρόνο.

Οι απολύσεις της Amazon πλέον ξεπερνούν κατά πολύ τις 11.000 που ανακοίνωσαν η Meta (Facebook, Instagram) και αυτές που ανήγγειλαν αρκετές εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter