Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Έως 500 ευρώ

Τσουχτερά πρόστιμα στους καπνιστές

Εγκύκλιο για την απαγόρευση του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, που υπενθυμίζει τα τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που παραβιάζουν την απαγόρευση του καπνίσματος στις υπηρεσίες τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πειθαρχικό, καθώς θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους. Συγκεκριμένα θα αφορά επίπληξη του υπαλλήλου η οποία καταγράφεται επιτόπου στον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου και επιβάλλεται και πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ, καθώς θα λαμβάνεται υπόψη εάν ο παραβάτης έχει πιαστεί ξανά να καπνίζει.

Κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ίδιου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ίδιου Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου μέχρι το ανώτερο όριο των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, σε ειδικές περιπτώσεις υπαλλήλων που, εξαντληθέντων όλων των ηπιότερων πειθαρχικών ποινών, από εξαιρετική δυστροπία αρνούνται να συμμορφωθούν ή προϊσταμένων που παρά των επαναλαμβανόμενων παραβάσεων αρνούνται επιδεικτικά να λάβουν μέτρα στην Υπηρεσία τους δεν αποκλείεται η επιβολή αυστηρότερων ποινών, κατά την κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Τα πειθαρχικά πρόστιμα είναι ανάλογα των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση. Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να διπλασιάσει το επιβαλλόμενο πρόστιμο. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να συγκαλείται ταχύτατα προκειμένου να επιληφθεί των συγκεκριμένων παραβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.