ΤΣΣΚΑ: Ο Χάινς και το πάνθεον των κορυφαίων Αμερικανών στην ιστορία της “αρκούδας”!

ΤΣΣΚΑ: Ο Χάινς και το πάνθεον των κορυφαίων Αμερικανών στην ιστορία της “αρκούδας”!

Ο Κάιλ Χάινς υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ που τον καθιστά… ισόβιο κάτοικο Μόσχας και το Eurohoops θυμίζει ποιοι Αμερικανοί ρίζωσαν στην “αρκούδα” κι έγραψαν ιστορία με τη φανέλα της!

Έξι χρόνια και… συνεχίζει ο Κάιλ Χάινς στην ΤΣΣΚΑ! Ο Αμερικανός πρώην φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού το 2013 υπέγραψε στην ομάδα της Μόσχας και πλέον έξι χρόνια μετά είναι αρχηγός και πολυτροπαιούχος με την “αρκούδα”, που είναι η μπασκετική του οικογένεια!

Πλέον με τη νέα διετή συμφωνία των δύο πλευρών ο Χάινς θα γίνει ο δεύτερος μακροβιότερος Αμερικανός στην ιστορία της ομάδας και συνεχίζει για να πιάσει το άπιαστο ρεκόρ των εννέα ετών του Τζέι Αρ Χόλντεν και το Eurohoops παρουσιάζει τους 5+1 κορυφαίους Αμερικανούς που έχουν περάσει από τη Μόσχα!

Κάιλ Χάινς (2013-)

Ο Χάινς από το 2013 ανήκει στην οικογένεια της ΤΣΣΚΑ και πλέον είναι και δική του οικογένεια! Πρώτα “πλήγωσε” τη ρωσική ομάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, νικώντας στον τελικό του 2012 και στον ημιτελικό του 2013 και με δύο Ευρωπαϊκά στο παλμαρέ του έγινε κάτοικος Μόσχας. Σε αυτή την εξαετία κατέκτησε άλλες δύο φορές την Ευρωλίγκα, το 2016 στο Βερολίνο και πριν από λίγους μήνες στη Βιτόρια κι άλλες έξι φορές την VTB League. Μάλιστα, φέτος έγινε και αρχηγός της ομάδας, σηκώνοντας πρώτος το βαρύτιμο τρόπαιο στην “Φερνάντο Μπουέσα Αρένα” και με έξι χρόνια ήδη στη Μόσχα, με την διετή του ανανέωση γίνεται ο δεύτερος μακροβιότερος Αμερικανός στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ, που συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της!

Τζέι Αρ Χόλντεν (2002-2011)

Τον Χόλντεν τον γνωρίσαμε στα μέρη μας, όπου με την ΑΕΚ το 2002 κατέκτησε το πρωτάθλημα και στη συνέχεια μετακόμισε στη Μόσχα για χάρη της ΤΣΣΚΑ, με την οποία έγινε… ένα! Όχι μόνο έγινε… Μοσχοβίτης, αλλά και Ρώσος, παίρνοντας την υπηκοότητα και το 2007 κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ με το δικό του νικητήριο καλάθι στον τελικό με την Ισπανία, ενώ με την ΤΣΣΚΑ έγραψε ιστορία, με δύο κατακτήσεις, το 2006 και το 2008 κι άλλες δύο συμμετοχές σε τελικούς (2007, 2009).

Τράιαν Λάνγκτον (2005-2011)

Αν ο Χόλντεν ήταν ο ένας Αμερικανός διόσκουρος τη χρυσή περίοδο της ΤΣΣΚΑ, ο Τράιαν Λάνγκτον ήταν ο έτερος, με τον άλλοτε άσο των Καβς να καταλήγει στη Μόσχα το 2005 και να περνά έξι άκρως παραγωγικά μπασκετικά χρόνια, όντας μπροστάρης στις δύο κατακτήσεις της Ευρωλίγκας, το 2006 και το 2008. Το 2011 κρέμασε τη φανέλα του στην ΤΣΣΚΑ και ακολούθησε καριέρα παράγοντα και πλέον εδώ και λίγο καιρό είναι GM στους Πέλικανς!

Άαρον Τζάκσον (2012-2017)

Για πέντε χρόνια φόρεσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ ο Άαρον Τζάκσον, ο οποίος από το 2012 ως το 2017 αγωνίστηκε σε πέντε Final Four και πανηγύρισε τον τίτλο το 2016, όντας εκ των βασικών εργαλείων του Δημήτρη Ιτούδη εκείνη την περίοδο. Έτσι κέρδισε τη δική του θέση στο πάνθεον της ρωσικής ομάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=qu5ew_Pi570

Σόνι Ουίμς (2012-2015)

Η τριετία του Σόνι Ουίμς στην ΤΣΣΚΑ, από το 2012 ως το 2015 δεν συνδυάστηκε με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, όπως με την θητεία των υπολοίπων Αμερικανών της λίστας, ωστόσο η παρουσία του μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει, αφού ήταν ηγετική μορφή για την “αρκούδα” χάρη στις εκτελεστικές του ικανότητες.

Ντέιβιντ Βάντερπουλ (2005-2007 ως παίκτης, 2007-2012 ως βοηθός προπονητή)

Η περίπτωση του Ντέιβιντ Βάντερπουλ είναι ξεχωριστή, γιατί ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ το 2005 πήγε στην ΤΣΣΚΑ έπειτα από θητεία τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στην Ιταλία και… έμεινε. Στα δύο χρόνια όπου αγωνίστηκε στη Μόσχα ήταν παρών στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Πράγα το 2006, ενώ το 2007 αφού κρέμασε τη φανέλα του, έμεινε στην “οικογένεια” της ομάδας, ως βοηθός του Έτορε Μεσίνα, του Εβγκένι Πασούτιν, του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, του Ντμίτρι Σακούλιν και του Γιόνας Καζλάουσκας, ως το 2012 που αποχώρησε και πλέον είναι στο επιτελείο των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter