ΤΣΣΚΑ Vs Ολυμπιακός: Η συντριπτική υπεροχή της «ρωσικής αρκούδας» και το… φάντασμα του Λιν Γκριρ

ΤΣΣΚΑ Vs Ολυμπιακός: Η συντριπτική υπεροχή της «ρωσικής αρκούδας» και το… φάντασμα του Λιν Γκριρ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Μόσχα για 18η φορά στην ιστορία του με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ και οι αναμνήσεις δεν είναι πολύ καλές, καθώς αναφερόμαστε σε μια “αφιλόξενη” έδρα για αυτόν βάσει αποτελεσμάτων.

Όποτε οι “ερυθρόλευκοι” φεύγουν από το Ελ. Βενιζέλος για την πρωτεύουσα της Ρωσίας από το 2008 και έπειτα, στα κείμενα προαναγγελίας για τον αγώνα ή στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου στο αεροδρόμιο πάντα κάπου θα υπάρχει μια αναφορά στο πρώτο ματς των προημιτελικών της σεζόν 2007-2008, όταν οι Πειραιώτες “απέδρασαν” με “buzzer beater” του Λιν Γκριρ από το κρησφύγετο της αποψινής (30/10 19:00) αντιπάλου του.

Ο λόγος είναι απλός. Τότε ο Ολυμπιακός πήρε την τελευταία του εκτός έδρας νίκη επί της ρωσικής ομάδας! Το ημερολόγιο έγραφε 1 Απριλίου 2008. Έντεκα χρόνια, έξι μήνες και 29 μέρες αργότερα μοιάζει σαν “ψέμα” εκείνη η επικράτηση (λόγω Πρωταπριλιάς), με το δίποντο εκτός ισορροπίας του τότε γκαρντ των “ερυθρολεύκων” να θεωρείτε “στοιχειωμένο”.

Το εκτός έδρας ρεκόρ των Πειραιωτών απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά από την εκπληκτική εκείνη νίκη είναι 0-7 συμπεριλαμβανομένων τριών παιχνιδιών σε Κανονική Περίοδο, τριών στο Top 16 και ενός για τα playoffs της διοργάνωσης.

Γενικά ο Ολυμπιακός μετρά μόλις τρεις επικρατήσεις με αντίπαλο την “ρωσική αρκούδα” στην Μόσχα σε σύνολο 17 αγώνων, ήτοι σημαίνει ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 17,6%. Αυτό μετατρέπει το “σπίτι” της ΤΣΣΚΑ ως το πιο αφιλόξενο σε ολόκληρη την Ευρώπη για τους “ερυθρόλευκους!

Αναλυτικά το εκτός έδρας ρεκόρ (Ν-Η) του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσον αφορά την Ευρωλίγκα:

Η γενική υπεροχή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε κανονική περίοδο, Top 16 και η εκπληκτική παράδοση του Ολυμπιακού σε προημιτελικά, Final Four

Οι δυο ομάδες μέχρι στιγμής έχουν δώσει 38 αγώνες και το σκορ είναι 24-14 υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη “μονομαχία” αφορά την κατανομή των νικών που διαφοροποιείται αρκετά ανάλογα με τις φάσεις του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, η ΤΣΣΚΑ αποτελεί κυρίαρχο των ματς σε Κανονική Περίοδο και Top 16 έχοντας 21 επικρατήσεις έναντι 7 των “ερυθρολεύκων”, δηλαδή τις τριπλάσιες νίκες. Αυτό αλλάζει τελείως στα παιχνίδια των προημιτελικών και του Final Four όπου οι Πειραιώτες μετρούν επτά επικρατήσεις και μόλις τρεις ήττες.

Αν απομονώσουμε τους αγώνες σε τελική τετράδα θα δούμε πως ο Ολυμπιακός είναι αήττητος με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, κάτι πραγματικά τρομερό δεδομένου της μεγάλης διαφοράς σε μπάτζετ που είχαν οι δυο ομάδες σε αυτά τα παιχνίδια.

Μεγαλύτεροι υπαίτιοι των συγκεκριμένων επικρατήσεων είναι οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης που αποτελούν μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζαρη (ένας από τους κορυφαίους στον ημιτελικό του 2017 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας) τους τρεις παρόντες και στους τέσσερις “θριάμβους”.

Αναλυτικά το συνολικό ρεκόρ (Ν-Η) του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσον αφορά την Ευρωλίγκα:

Για να επιστρέψουμε και στους εκτός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, να αναφέρουμε πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν νικήσει σε δυο ματς κανονικής περιόδου τις σεζόν 1996-1997 και 1998-1999, ενώ σχεδόν εννιά χρόνια αργότερα επικράτησαν σε προημιτελικό Ευρωλίγκας (βλ παραπάνω).

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους είναι το +9 (79-70) την αγωνιστική περίοδο 1996-1997, την ώρα που η πιο ευρεία ήττα τους είναι οι 32 πόντοι διαφοράς (96-64) στο Top 16 της σεζόν 2011-2012. Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Μόσχα έγινε σε παιχνίδι playoffs το 1995 με την “ρωσική αρκούδα” να είναι εκπληκτική νικώντας με 30 πόντους (95-65) παρά τις δυο συνεχόμενες επικρατήσεις των “ερυθρολεύκων” που ακολούθησαν στο ΣΕΦ και την πρόκριση τους στο Final Four, την ώρα που στους πέντε έως τώρα τελευταίους αγώνες τους στην Ρωσία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νικά ε λιγότερους από δέκα πόντους.

Αναλυτικά τα εκτός έδρας αποτελέσματα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter