Turkaegean: Συνεχίζει να αποποιείται των κυβερνητικών ευθυνών ο Βορίδης

Turkaegean: Συνεχίζει να αποποιείται των κυβερνητικών ευθυνών ο Βορίδης

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συνέχισε να υιοθετεί τη γραμμή Γεωργιάδη αποποιούμενος των κυβερνητικών ευθυνών αναφορικά με το ζήτημα του εμπορικού σήματος της Turkaegean, όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στον σχετικό πολιτικό διάλογο, είπε ότι το να μιλάνε οι Τούρκοι περί κυριαρχίας, «να τα λένε γνωρίζοντας ότι λένε ανοησίες. Να τα ακούω και από Έλληνες αυτά; Έ, όχι! Ένα εμπορικό σήμα είναι ένα σήμα που χαρακτηρίζει υπηρεσίες. Δεν έχει να κάνει τίποτα με την κυριαρχία [..] Ελπίζω να καταλαβαίνουμε ότι οι νομικές αντιρρήσεις και οι νομικές ενέργειες που θα γίνουν, το αντικείμενο τους δεν θα είναι η κυριαρχία, αλλά οι διατάξεις του νόμου περί σημάτων, που λένε ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ευρύτερους γεωγραφικούς όρους για να χαρακτηρίσεις προϊόντα και υπηρεσίες» επισήμανε ο Βορίδης στην προσπάθειά του να μετριάσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, υποβαθμίζοντας το κυβερνητικό φιάσκο.

Συνέχισε ουσιαστικά στους χθεσινούς τόνους υποστηρίζοντας τις σχετικές δηλώσεις του, όταν τοποθετήθηκε λέγοντας πως «υπάρχει διαδικασία προσφυγής την οποία θα ενεργοποιήσει η ελληνική διοίκηση» και προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «υπάρχουν ένδικα μέσα τα οποία θα ασκηθούν. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα θα την κερδίσει αυτή την προσφυγή».

Ενώ η προσπάθεια μετριασμού των κυβερνητικών ευθυνών ήρθε μετά την τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα έκανε λόγο για «μπλεγμένο θέμα» και «ενδεχόμενες» ευθύνες του υπουργείου του, υπογραμμίζοντας την δυσκολία του να τοποθετηθεί παρότι προηγουμένως παραδέχθηκε τις πολιτικές του ευθύνες.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία ενοχής και ανεπάρκειας από τον Άδωνη Γεωργιάδη για το TurkAegean

«Turkaegean»: Παραδέχεται τις ευθύνες της κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter