TV/ Οι ταινίες της ημέρας: «Ο άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ», «Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» και «Μάιος 1940: Η Μεγάλη Φυγή»

TV/ Οι ταινίες της ημέρας: «Ο άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ», «Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» και «Μάιος 1940: Η Μεγάλη Φυγή»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, προβάλλεται η ιστορία του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς στον Άνθρωπο που Ταπείνωσε τον Χίτλερ, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στο Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε και το βασισμένο στην αρχή της μάχης της Γαλλίας, όταν οκτώ εκατομμύρια άμαχοι έφυγαν από τα σπίτια τους μετά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στο Μάιος 1940: Η Μεγάλη Φυγή.

Ο Άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ/ OPEN-21.00

Το 1936 οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της ναζιστικής κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν οι Αγώνες ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο γκρεμίστηκε από έναν μαύρο αμερικανό αθλητή – τον σπουδαίο Τζέσε Όουενς. Το «Race» είναι μία συγκλονιστική ταινία για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και τη φιλία, καθώς και για το πώς ένας άνδρας πολέμησε ενάντια στην Ιστορία και κέρδισε, αλλάζοντας για πάντα την εικόνα του κόσμου για το τι μπορεί να καταφέρει ένας αθλητής.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Χόπκινς

Ηθοποιοί: Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Στέφαν Τζέιμς

Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε/STAR- 21.00

Eχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Oουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Oουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Σκηνοθεσία: Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Ηθοποιοί: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς

Μάιος 1940: Η Μεγάλη Φυγή/ EΡΤ2-22.00

Στις 10 Μαΐου 1940, τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Βέλγιο και τη Γαλλία μέσω των Αρδεννών. Φοβισμένοι από την προέλαση του εχθρού, οι κάτοικοι του μικρού χωριού Λεμπυκιέρ στο Πα-ντε-Καλαί αποφασίζουν, έπειτα από συστάσεις της νομαρχίας, να εγκαταλείψουν τα πάντα και να φύγουν προς τα ανατολικά, στη Διέππη.

Ανάμεσά τους είναι ο Πωλ, ο δήμαρχος του χωριού. Ηγείται της ομάδας, επιδιώκοντας να διατηρήσει κάποια τάξη στην πορεία τους. Η Μαντώ, η σύζυγός του, προσπαθεί να τους ενθαρρύνει οργανώνοντας ακόμη και μια μικρή υπαίθρια γιορτή με μουσική, πριν η πορεία πάρει δραματική τροπή μετά από βομβαρδισμό γερμανικών αεροπλάνων.

Η Σουζάν, η νεαρή δασκάλα του χωριού, έχει πάρει υπό την προστασία της τον Μαξ, ένα 8χρονο αγόρι, που είχε εγκατασταθεί στο χωριό λίγο καιρό πριν με τον πατέρα του Χανς, αντιφρονούντα αυτοεξόριστο Γερμανό. Το παιδί είναι μόνο του επειδή ο Χανς, δηλώνοντας ψεύτικη ταυτότητα, είχε συλληφθεί ως πράκτορας μετά την κήρυξη του πολέμου και βρισκόταν στη φυλακή στο Αράς

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν

Ηθοποιοί: Άουγκουστ Ντιλ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Αλίς Ισαάζ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter