TV – Οι ταινίες της ημέρας: «Όλοι Λένε Σ’ Αγαπώ» του Γούντι Άλεν και το αριστούργημα του Βισκόντι «Ο Ρόκο και τ’ αδέρφια του»

TV – Οι ταινίες της ημέρας: «Όλοι Λένε Σ’ Αγαπώ» του Γούντι Άλεν και το αριστούργημα του Βισκόντι «Ο Ρόκο και τ’ αδέρφια του»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, προβάλλεται το αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι «Ο Ρόκο και τ’ Αδέλφια του» η μουσική κωμωδία Όλοι Λένε Σ’ Αγαπώ σε σκηνοθεσία  Γούντι Άλεν και η μεταφορά του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν Περηφάνια και προκατάληψη.

Όλοι Λένε Σ’ Αγαπώ/ ΕΡΤ2-22:00

Ο Χόλντεν και η Σκάιλαρ είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Η Σκάιλαρ μένει μαζί με τη μεγάλη και ιδιόρρυθμη οικογένειά της στο Μανχάταν: τους γονείς της, Μπομπ και Στέφι που είναι παντρεμένοι πάρα πολλά χρόνια, τον πρώην άντρα της μητέρας της, Τζο, και επίσης την κόρη του και αδερφή της, Ντι-Τζέι. Μετά από έναν έντονο χωρισμό, ο Τζο μένει και πάλι μόνος του και φεύγει στη Βενετία. Εκεί γνωρίζει τη Βον και σκαρώνει ένα κόλπο για να τη πείσει ότι είναι ο άντρας των ονείρων της. Όταν το ψέμα αποκαλύπτεται, η Βον επιστρέφει στον πρώην άνδρα της. Παράλληλα, η Στέφι ασχολείται με φιλανθρωπίες και καταφέρνει να χωρίσει την Σκάιλαρ από τον Χόλντεν γνωρίζοντάς της έναν πρώην κατάδικο, τον Τσαρλς Φέρι… Απ’ το Μανχάταν ως το Παρίσι και τη Βενετία, όλοι ψάχνουν την αγάπη, και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να ακούσουν κάποιον να τους ψιθυρίσει τη μαγική λέξη

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Ηθοποιοί: Τζούλια Ρόμπερτς, Γκόλντι Χόουν, Γούντι Άλεν, Ντρου Μπάριμορ

* Box office: Οι εισπράξεις το πρώτο Σαββατοκύριακο ήταν 131.678 δολάρια. Τα συνολικά έσοδα ήταν 9.759.200.

Ο Ρόκο και τ’ Αδέρφια του/ ΒΟΥΛΗ-22:00

Μετά τον θάνατο του πατέρα, η μητέρα Ροζάρια Παρόντι φεύγει από την Καλαβρία με τους 4 γιους της και εγκαθίσταται στο Μιλάνο, για να ακολουθήσει τον μεγαλύτερο από τους 5 γιους, Βιντσέντσο , ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με τη Τζινέτα . Η οικογένεια τελικά μένει σε ένα μικρό φτωχικό σπίτι. Ο καλόψυχος Ρόκο δουλεύει σε καθαριστήριο ρούχων και θέλει να γίνει πυγμάχος, όπως ο σκληρός αδερφός του Σιμόνε, ο Τσίρο εργάζεται σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ο Λούκα είναι ακόμη πολύ μικρός για να δουλέψει. Ο Σιμόνε γνωρίζει και ερωτεύεται την Νάντια  που είναι πόρνη, η οποία στη συνέχεια διατηρεί σχέση με τον Ρόκο. Η σύγκρουση των δύο αδερφών θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι

Ηθοποιοί: Αλέν ντελόν, Κλαούντια Καρντινάλε, Κατίνα Παξινού, Ρενάτο Σαλβατόρι, Ανι Ζιραρντό, Σπύρος Φωκάς, Πάολο Στόπα

* Η ταινία βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας με Αργυρό Λέοντα και με το βραβείο FIPRESCI.

Περηφάνια και Προκατάληψη/ ΑΝΤ1-23:00

Ο Κύριος και η Κυρία Μπέννετ έχουν πέντε κόρες που είναι όλες ανύπαντρες. Όταν ο Κύριος Μπίνγκλεϋ, ένας πλούσιος και ευχάριστος νέος μετακομίζει στην γειτονιά η Κυρία Μπέννετ ελπίζει να τον εξασφαλίσει ως γαμπρό για την όμορφη μεγαλύτερη κόρη της, Τζέην Μπέννετ. Η εκκολαπτόμενη σχέση όμως σαμποτάρεται από τον υπερόπτη φίλο του νεαρού, κύριο Ντάρσυ, που θεωρεί το προξενιό ακατάλληλο. Όταν ο Κύριος Ντάρσυ με τη σειρά του ερωτεύεται την δεύτερη κόρη των Μπέννετ, Ελίζαμπεθ Μπέννετ, η συγκαταβατική πρόταση του για γάμο απορρίπτεται από την Ελίζαμπεθ με ειρωνεία και η προσέγγιση φαίνεται να σταματά. Εντούτοις, τα γεγονότα συνωμοτούν για να συνδέσουν τα διάφορα μέλη παρά τα εμπόδια και τις παρεξηγήσεις που τα χωρίζουν. Η περηφάνια της μιας πλευράς και η προκατάληψη της άλλης σιγά σιγά προσπερνιούνται και οι χαρακτήρες αποκομίζουν μεγαλύτερη γνώση του εαυτού τους και των άλλων.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ

Ηθοποιοί: Κίρα Νάιτλι, Ταλούλα Ρίλεϊ, Ροζαμάουντ Πάικ, Τζίνα Μαλόουν, Ντόναλντ Σάδερλαντ

* Υποψήφιο για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου (Keira Knightley), μουσικής, σκηνικών και κοστουμιών.

*Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (κωμωδία/μιούζικαλ) και πρώτου γυναικείου ρόλου (Keira Knightley) στην ίδια κατηγορία.

*Βραβείο Bafta πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού (Joe Wright). Υποψήφιο για καλύτερη βρετανική ταινία, δεύτερο γυναικείο ρόλο (Brenda Blethyn), σενάριο. κοστούμια και μακιγιάζ/κομμώσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter