TV – Οι ταινίες της ημέρας: Το οσκαρικό «12 Χρόνια Σκλάβος», μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και η περιπέτεια «Parker»

TV – Οι ταινίες της ημέρας: Το οσκαρικό «12 Χρόνια Σκλάβος», μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και η περιπέτεια «Parker»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου, προβάλλεται το αντιρατσιστικό δράμα  12 χρόνια σκλάβος, η τρυφερή ιστορία ενός 13χρονου αγοριού στο Τελευταίο Χτύπημα και καταιγιστική δράση στην ταινία Parker.

Το Τελευταίο Χτύπημα/ ERT2 – 22.00

Όταν μπαίνει για πρώτη φορά στην Όπερα του Μονπελιέ, ο δεκατριάχρονος Βικτόρ δεν ξέρει τίποτα για μουσική. Επίσης, δεν γνωρίζει τον πατέρα του, Σαμουέλ Ροβινσκί, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Μάλερ. Ο Βικτόρ ξεκινά να τον παρακολουθεί από απόσταση και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο… εκείνον της πρόβας. Όταν η Νάντια, η μητέρα του τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους στην παραλία, ο Βικτόρ αρχίζει να ανησυχεί, τόσο για την ίδια, καθώς θεωρεί ότι κάτι του κρύβει, όσο και για την Λούνα, την Ισπανίδα γειτόνισσά του, την οποία έχει ερωτευτεί. Στην προσπάθεια του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο Βικτόρ αποφασίζει να αποκαλυφθεί στον πατέρα του για πρώτη φορά…

Σκηνοθεσία: Αλίξ Ντελαπόρτ

Ηθοποιοί: Ρομέν Πολ, Κλοτίλντ Εσμέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά

* Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι Καλύτερου νεαρού ηθοποιού

* Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 71ου Φεστιβάλ Βενετίας

12 Χρόνια Σκλάβος/STAR – 03.00

Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής. Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο. Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς. Ο Νόρθαπ θα περάσει 12 χρόνια ως σκλάβος πριν την απελευθέρωσή του.

Σκηνοθεσία: Στηβ ΜακΚουήν

Ηθοποιοί: Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μπραντ Πιτ, Λουπίτα Νιόνγκο

* 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Έτζιοφορ, Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Φασμπέντερ, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ναϊόνγκ’ο και Διασκευασμένου Σεναρίου, κερδίζοντας στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β’ Γυναικείου Ρόλου.

* 11 υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Βραβεύτηκε επίσης με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας – Δράμα από τις συνολικά 7 υποψηφιότητες

* μυθιστορηματική προσαρμογή της αυτοβιογραφίας Twelve Years a Slave του Σόλομον Νόρθαπ, ενός ελεύθερου μαύρου άνδρα που απήχθη στη Γουάσινγκτον το 1841 και πουλήθηκε στη σκλαβιά.

Parker/ ALPHA-01:30

O Πάρκερ είναι ένας σκληροτράχηλος κακοποιός με κώδικα τιμής: Δεν κλέβει ποτέ από αυτούς που έχουν ανάγκη. Οταν του τη φέρνουν οι συνεργάτες του σε μια ληστεία τράπεζας, ορκίζεται εκδίκηση και τους ακολουθεί στην επόμενή τους “δουλειά”, μια κλοπή κοσμημάτων στο Παλμ Μπιτς. O Στέιθαμ κυνηγάει να ανταποδώσει, έχοντας στο πλευρό του μια μεσίτρια που υποδύεται η Τζένιφερ Λόπεζ.

Σκηνοθεσία: Τέιλορ Χάκφορντ

Ηθοποιοί: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Μπόμπι Καναβάλε

* Βασισμένο σε ένα από τα βιβλία του Ρίτσαρντ Σταρκ (η Ντόναλντ Γουέστλέικ αν προτιμάτε) με ήρωα τον σκληροτράχηλο μα «ηθικό» κακοποιό που ακούει στο όνομα Πάρκερ,

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter