Tweet Τραμπ δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο με την Κίνα

Tweet Τραμπ δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο με την Κίνα

Χωρίς επίσημα σχόλια, χωρίς ανακοινώσεις, ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ άναψε φωτιές στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του μέχρι ο κόσμος «έρθει ξανά στα συγκαλά του».

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε στην ανάρτησή του αυτή ο Τραμπ.

Για να λάβει την απάντηση της Κίνας. Ο ασιατικός γίγαντας κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να ηγηθούν της μείωσης των πυρηνικών όπλων, τονίζοντας πως «θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για να γίνουν σημαντικές μειώσεις στο πυρηνικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων».

Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, η χώρα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως πυρηνικό οπλοστάσιο, φέρει ιδιαίτερη και πρωταρχική ευθύνη σε ό,τι αφορά τον πυρηνικό αφοπλισμό. Πρόσθεσε ότι η Κίνα ανέκαθεν υποστήριζε την πλήρη απαγόρευση και απόλυτη καταστροφή των πυρηνικών όπλων.

Κληθείς να διευκρινίσει χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter για τα πυρηνικά όπλα, είπε:

“Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών”, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

“Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων”, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο MSNBC.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter