Twitter: Κατήργησε λογαριασμό διευθυντικού στελέχους φαρμακευτικής

Twitter: Κατήργησε λογαριασμό διευθυντικού στελέχους φαρμακευτικής

Το Twitter, μετά από καταγγελίες για παρενόχληση της δημοσιογράφου Λόρεν Ντούκα προχώρησε στην κατάργηση του λογαριασμού του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας Turing Pharmaceuticals, Μάρτιν Σκρέλι.

Ο Σκρέλι είχε δεχτεί έντονη κριτική το 2015, όταν η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ανέβασε δραματικά τις τιμές συγκεκριμένων φαρμάκων που παρήγαγε. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η κατάργηση του λογαριασμού του Σκρέλι σχετίζεται με την υπόθεση της Ντούκα.

Πριν λίγο χρονικό διάστημα, η δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στο Twitter ένα screenshot με μια πρόσκληση που της είχε αποστείλει ο Σκρέλι για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια είχε απαντήσει στη δημοσίευση «θα προτιμούσα να φάω τα εσωτερικά μου όργανα».

Μετά από αυτό, ο Σκρέλι ανήρτησε ένα tweet γράφοντας «είσαι μια κρύα ξέρεις εσύ τι», το οποίο συνοδευόταν από παραποιημένες εικόνες του ίδιου και της δημοσιογράφου. Στη συνέχεια άλλαξε το προφίλ του στο Twitter, γράφοντας «έχω ένα μικρό φλερτ με την @laurenduca», προτού η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης προχωρήσει στη διακοπή του λογαριασμού του.

Ο Σκρέλι είχε δεχτεί έντονες επικρίσεις, επειδή η εταιρεία του αποφάσισε πριν κάποιο διάστημα να αυξήσει την τιμή του φαρμάκου Daraprim, το οποίο χρησιμοποιείται από ασθενείς που πάσχουν από AIDS, από τα 13,5 δολάρια (περίπου 12,8 ευρώ) στα 750 δολάρια (περίπου 710 ευρώ)! Ο ίδιος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο με τις κατηγορίες της απάτης και παραιτήθηκε από επικεφαλής της εταιρείας.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, ο Σκρέλι δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο αίτημα για σχολιασμό επί του θέματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter