Twitter: Το κυνικό e-mail απόλυσης που έστειλε ο Μασκ στους υπαλλήλους του

Twitter: Το κυνικό e-mail απόλυσης που έστειλε ο Μασκ στους υπαλλήλους του

Λακωνικό και κυνικό ήταν το τελευταίο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο Ιλον Μασκ στους εργαζόμενους στο Twitter την Παρασκευή: «Σήμερα είναι η τελευταία σας εργάσιμη ημέρα στην εταιρεία», όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC που επικαλείται τον αμερικανικό τεχνολογικό ιστότοπο Insider.

Νωρίτερα η νέα διοίκηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «απαραίτητη ενέργεια» αναφερόμενη στις απολύσεις περίπου 3.700 εργαζομένων ή του 50% του προσωπικού τού Twitter που πλέον βρίσκεται στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε έναν υγιή δρόμο, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή», ανέφερε η διοίκηση του Twitter σε ενημερωτικό σημείωμα.

Στο δικό του email ο Ιλον Μασκ εξήγησε στους εργαζόμενους ότι θα λάβουν την αποζημίωσή τους μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2023. Το ποσό της αποζημίωσης θα τους κοινοποιηθεί εντός μίας εβδομάδας. Ακόμα δεν είναι βέβαιο το ποσό που εξοικονομεί η εταιρεία με τις απολύσεις αυτές. Είναι σίγουρα μεγάλο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι απολύθηκαν σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι της εταιρείας

Ομαδική αγωγή

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους κατέθεσαν ομαδική αγωγή την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο εις βάρος των απολύσεων κατηγορώντας τον Μασκ ότι δεν προειδοποιήθηκαν εγκαίρως, κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου και της Καλιφόρνια.

Ο ομοσπονδιακός νόμος των ΗΠΑ (Worker Adjustment and Retraining Notification Act – WARN Act) απαγορεύει στις μεγάλες εταιρείες να πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις χωρίς τουλάχιστον 60 ημέρες προειδοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι με την αγωγή τους ζητούν από το δικαστήριο να εκδώσει εντολή που θα απαιτεί από το Twitter να υπακούσει στον νόμο WARN και θα της απαγορεύει να ζητά από τους υπαλλήλους της να υπογράφουν έγγραφα με τα οποία παραιτούνται από το δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε νομικές αγωγές.

«Καταθέσαμε τη μήνυση σε μια προσπάθεια να βεβαιωθούμε ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως δεν πρέπει να αποποιούνται των δικαιωμάτων τους και ότι έχουν μια οδό για να τα διεκδικήσουν», δήλωσε η Σάνον Λις-Ριόρνταν, η δικηγόρος που υπέβαλε την μήνυση.

Η ίδια είχε μηνύσει και την Tesla για παρόμοιες αξιώσεις τον Ιούνιο, όταν ο κολοσσός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Μασκ απέλυσε περίπου το 10% του εργατικού του δυναμικού. Η Tesla είχε κερδίσει την εκδίκαση εκείνης της υπόθεσης, με δικαστική απόφαση που υποχρέωνε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους σε διαιτησία κεκλεισμένων των θυρών αντί σε ανοιχτό δικαστήριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter