Τώρα που πέρασαν οι Πρέσπες ας μας μιλήσει ο Μητσοτάκης, για το οικονομικό του πρόγραμμα!

Τώρα που πέρασαν οι Πρέσπες ας μας μιλήσει ο Μητσοτάκης, για το οικονομικό του πρόγραμμα!

Το αφήγημά του επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ιστορική απόφαση της Βουλής να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, «γυμνός» πλέον από τους δράκους που φανταζόταν. 

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του -μετά την επικύρωση της συνθήκης από τη Βουλή- επαναλαμβάνει τα επιχειρήματά του τα οποία κατεδαφίστηκαν ουσιαστικά ένα-ένα κατά τη μαραθώνια συζήτηση.

Οι ακροδεξιές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας (Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη), μετά την εγκατάλειψη της γραμμής του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επαναλαμβάνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα από σφιχτά δόντια σε μία προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανό το αφήγημά του στους πιθανούς ψηφοφόρους της ΝΔ, μήπως και τον πιστέψει κανένας.

Έχοντας ηθελημένα κλειστά τα αυτιά του, όταν μιλούσαν για τις ευθύνες των παρελθόντων κυβερνήσεων, μίλησε και πάλι για «ευκαιριακές» ψηφοφορίες, αφού δεν τόλμησε να καταθέσει ούτε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης δεδομένου ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, είτε το θέλει ο κ. Μητσοτάκης, είτε όχι.

Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως εγκαταλείπει «την εθνική γραμμή δεκαετιών» και πως ο Τσίπρας είπε «”ναι” εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν ”όχι”». 

Προφανώς «ξέχασε» πως ο εκ δεξιών του, Αντώνης Σαμαράς, έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του!

Ο κ. Μητσοτάκης αφού το επιχείρημα με τους δράκους δεν μπορεί πλέον να συναρπάσει… προδικάζει πως η συνθήκη μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών».

Μπορεί «ναι», μπορεί και «όχι» αφήνει να εννοηθεί… Γενικά και πάντα αόριστα!

Ο ίδιος – αφού μιλάει για το καταστροφικό πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το ψέμα του ότι θα διατηρήσει το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άσχετα αν η Ελλάδα δεν το έχει απεμπολήσει… και το διατηρεί.

Κατά τα άλλα μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται μια ανακούφιση αφού πέρασε μια Συμφωνία που ο ίδιος ήθελε αλλά για μικροκομματικά συμφέροντα αντιτάχθηκε.

Υποσχέθηκε ωστόσο –γενικά και πάλι αόριστα – ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες «που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία». Ίσως να εννοούσε τα μακεδονικά ροδάκινα(!)

Απορίας άξιο είναι, τώρα που τέλειωσαν οι μύθοι, τι θα βρει ο κ. Μητσοτάκης να αντιπαραθέσει ως οικονομικό του πρόγραμμα για τους πολίτες…

Γιατί για απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να μιλήσει…

Κάτι όμως θα του βρει το ακροδεξιό επιτελείο του… ως τις εκλογές!

Ίσως έναν νέο αόρατο εχθρό! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter