Τώρα θυμήθηκε ο Ζαγοραίος να «καλύψει» την Ξένη Δημητρίου

Τώρα θυμήθηκε ο Ζαγοραίος να «καλύψει» την Ξένη Δημητρίου

Όψιμες διευκρινίσεις από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε περί “παγώματος” της έρευνας του για την τραγωδία στο Μάτι με ευθύνη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

«Ποτέ δεν μου ζήτησαν να σταματήσω την έρευνα, έγινε παρεξήγηση», λέει ο απερχόμενος Προϊστάμενος της Εισαγγελίας.

Αναφέρει επί λέξει σε σχετικό Δελτίο Τύπου ο κ.Ζαγοραίος:

«Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ΄την πρώτη στιγμή η κα Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του ΑΠ καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούληση της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κα εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».

Ενώ λοιπόν όταν «έσκασε» η …παρεξήγηση, όλοι όσοι παροικούν στην …Ευελπίδων στοιχημάτιζαν ότι η διαρροή που ήθελε την κ.Δημητρίου να σταματάει την έρευνα είχε γίνει έστω και ανεπισήμως από την “θιγόμενη” Εισαγγελία Πρωτοδικών, χρειάστηκε να περάσουν τρεις ολόκληρες ημέρες για να αποφασίσει να πάρει θέση , επισήμως τουλάχιστον, ο κ.Ζαγοραίος και να εκδώσει ένα Δελτίο Τύπου -ύμνο προς την κ.Δημητρίου. Για να αποκαταστήσει την αλήθεια και βεβαίως την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που όλες αυτές τις ημέρες έχει βληθεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο από την Αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, εκπροσώπους συγγενών θυμάτων της τραγωδίας και πολλούς άλλους.

Η ανακοίνωση Ζαγοραίου έρχεται τρεις ολόκληρες ημέρες μετά την ανακίνηση του θέματος κι αφού προηγήθηκε ορυμαγδός σχολίων για Κυβερνητική επιθυμία να μην ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ η κ.Δημητρίου αλλά και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, το όνομα της οποίας επίσης ενεπλάκη, έχουν ακούσει τα εξ αμάξης, ενώ η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναγκάστηκε να κάνει διευκρινιστική δήλωση ότι ουδέποτε έβαλε πρόσκομμα στην έρευνα Ζαγοραίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία ευλόγως εκμεταλλεύτηκε το θέμα το θέμα κατά το δοκούν.

Και το ερώτημα που αβίαστα ανακύπτει και στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Ζαγοραίος είναι:

Αφού ο ίδιος που είναι ο επικεφαλής της έρευνας δεν παρερμήνευσε το περιεχόμενο της αρχικής παραγγελίας της κ.Δημητρίου, και συνέχιζε κανονικά το έργο του, κάτι που σημαίνει ότι άλλοι κρύβονται πίσω από αυτή την ιστορία, γιατί περίμενε τρεις ολόκληρες ημέρες για να αποκαταστήσει την αλήθεια; Πόσο μάλλον μάλιστα που η παρεξήγηση αφορούσε την ανώτατη εισαγγελέα της χώρας, μια λειτουργό της Θέμιδας ενώπιον της ακεραιότητας της οποίας ….υποκλίνεται όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του;

Αυτός ο θεάρεστος άνθρωπος πώς άφησε την κ.Δημητρίου να δέχεται επιθέσεις το λιγότερο άδικες, όπως υποστηρίζει τώρα ο ίδιος, και δεν έσπευσε να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια ;

Τι ήθελε; να πάρει πρώτα τη διαβεβαίωση ότι την έρευνα θα την συνεχίσει ο ίδιος (όπως και θα γίνει) και δεν θα του την πάρουν τώρα που λόγω προαγωγής αποχωρεί από το Πρωτοδικείο;

Γιατί, κάποιος να του τράβηξε το αυτί και ο κ. Ζαγοραίος να φοβήθηκε το αποκλείει το μέγεθος του εισαγγελικού λειτουργού.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του κανένα νομικό κώλυμα δεν ανακύπτει από την παραγγελία που του είχε κάνει η κ.Δημητρίου, και εξαιτίας της οποίας έγινε ο… κακός χαμός, να συμπεριλάβει δηλαδή στην δικογραφία του και το διοικητικό πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης…

Οπερ μεθερμηνευόμενο, όπου νάναι θα πρέπει αν περιμένουμε τους πρώτους υπόπτους χωρίς να υπάρχει καμία ένσταση από πλευράς εμπλεκομένων….

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter