Τώρα τον Κυριάκο τον πείραξε που ο Τσίπρας απάντησε στον Ερντογάν!

Τώρα τον Κυριάκο τον πείραξε που ο Τσίπρας απάντησε στον Ερντογάν!

Μετά το χθεσινό ατόπημα της ΝΔ να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση διαρκούσης της επίσκεψης Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμέσως πλην σαφώς, έσπευσε λίγο πριν να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό για λαϊκισμό επειδή αντέκρουσε δημόσια τις αξιώσεις του Τούρκου Προέδρου.

«H Ευρωπαϊκή Ελλάδα συνεργάζεται με όλους αλλά ταυτόχρονα υπερασπίζεται με επιχειρήματα τα δίκαιά της. Δεν καυγαδίζει και δεν λαϊκίζει. Και βέβαια η ουσιαστική διπλωματία δεν διεξάγεται σε δημόσια θέα», δήλωσε νωρίτερα από το βήμα του 10ου ετήσιου Συνεδρίου της Διεθνούς Διαφάνειας, στο οποίο ήταν ομιλητής.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, εξειδικεύοντας τις χθεσινές κορώνες της Πειραιώς για «αδικαιολόγητο έλλειμμα προετοιμασίας», απέδωσε ευθύνη στην κυβέρνηση ότι επέτρεψε την επίσκεψη, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση. 

«Θα έπρεπε αυτονοήτως να έχει ως ουσιαστικό στόχο μία ποιοτική επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων. Να γίνει η αφετηρία μιας δυναμικής βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Αυτό, άλλωστε, είναι σε όλα τα επίπεδα και το νόημα των διμερών συναντήσεων. Και αυτή είναι η ευθύνη της Κυβέρνησης, που άλλωστε οργάνωσε την επίσκεψη» , δήλωσε , υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση έδωσε βήμα στον Τούρκο Πρόεδρο «να διατυπώνει δημοσίως – και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους – μονομερείς αξιώσεις της χώρας του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter