Τυφλό χτύπημα

Τυφλό χτύπημα

· Αρκετοί μπορεί να το έχουν ξεχάσει, άλλοι μπορεί να ήθελαν να ξεχαστεί, αλλά όπως και να ’χει υπάρχει ένα γεγονός που εδώ και καιρό θα έπρεπε να τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής.

· Είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Εχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

· Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι βέβαια μάλλον θα ήθελαν να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

· Αν και η μικρή έως μηδαμινή κάλυψη από τα ΜΜΕ δεν βοηθάει, θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσαν όλοι να ρίξουν μια ματιά στα όσα προκύπτουν από τη διαδικασία της δίκης.

· Θα πάθαιναν σοκ. Το οποίο είναι καλό. Ο φασισμός πρέπει να σοκάρει. Να μην περνάει σαν κάτι ανάλαφρο.

· Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο αποσπάσματα από συνομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής την εποχή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

· Ο τρόπος που μιλούν μεταξύ τους αυτοί οι άνθρωποι και τα όσα λένε είναι αρκετά για να προκαλέσουν αηδία σε κάθε νοήμονα άνθρωπο.

· Το άγχος τους να εξαφανίσουν διάφορα πειστήρια από τα σπίτια τους τον καιρό των συλλήψεων δείχνει πόσο εύκολα μετατρέπονται σε τρομαγμένα ανθρωπάκια.

· Το μένος τους και οι ύβρεις ακόμη και προς τον δολοφονημένο Φύσσα φανερώνουν τον μισανθρωπισμό τους.

· Σαν συμμορία που πιάστηκε στα πράσα και προσπαθεί τώρα να εξαφανίσει τα στοιχεία εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές κατά πάντων.

· Δεν θα υπήρχε καμιά απολύτως διαφορά από κοινούς κακοποιούς αν έλειπαν τα ρατσιστικά παραληρήματα μίσους και οι αναφορές στον εθνικοσοσιαλισμό.

· Ακόμη και η μητέρα ενός από αυτούς δεν άντεξε. Αποκαλεί το ίδιο της το παιδί αλήτη και κάθαρμα. Του λέει πως εκεί έμαθε να κλοτσάει κεφάλια Πακιστανών και να είναι στρατιωτάκι.

· Το πλέον αποκαλυπτικό ωστόσο είναι η απάντηση του χρυσαυγίτη προς τη μητέρα του. Της λέει πως θα πάει να κάνει τη φυσική του ανάγκη στον τάφο του αδερφού της. Το είπε με λίγο πιο χυδαίο τρόπο αλλά καταλάβατε.

· Περιθώρια να ισχυριστούν πως δεν ήξεραν, δεν είχαν σχέση και άλλα τέτοια δεν υπάρχουν πλέον.

· Αυτό που μένει είναι να σταθεί και η Δικαιοσύνη στο ύψος της.

· Πρόσφατα συνελήφθησαν κάποιοι για πλιάτσικο στα σπίτια που κάηκαν. Τρεις εξ αυτών είναι μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

· Περίμενε κανείς κάτι τέτοιο για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται; Οχι. Δείχνει όμως μέχρι πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία και πόσο αδίστακτος μπορεί να γίνει ο φασισμός.

· Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε τέτοια φαινόμενα είναι η ενημέρωση του κόσμου για τη συμπεριφορά και τις ενέργειες τέτοιων ανθρώπων.

· Η απομόνωσή τους μπορεί να επέλθει μόνο αν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας καταλάβει πως δεν πρόκειται για μια ακόμη διαφορετική άποψη αλλά για απόπειρα κατάργησης όλων των διαφορετικών απόψεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter