Τυφώνας με ταχύτητα 150χλμ/ώρα από τον Ατλαντικό απειλεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (Video)

Τυφώνας με ταχύτητα 150χλμ/ώρα από τον Ατλαντικό απειλεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (Video)

O τυφώνας Lorenzo που αναπτύσσεται στον Ατλαντικό κινείται ασυνήθιστα προς ανατολικά, δηλαδή προς την Ευρώπη, απειλώντας τις Αζόρες.

Αν και δεν είναι συνηθισμένο οι τυφώνες στον Ατλαντικό να ακολουθούν μια τέτοια ανατολική τροχιά, ο τυφώνας Lorenzo όχι μόνο δείχνει ότι θα το κάνει αλλά ενδέχεται και να “χτυπήσει” ακόμα και τις Αζόρες (σύμπλεγμα εννέα νήσων της Πορτογαλίας που αποτελούν το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου).

Ο Lorenzo επιταχύνθηκε γρήγορα σε έναν τυφώνα της κατηγορίας 4 την Πέμπτη, με τους μέγιστους ανέμους να υπολογίζονται σε 145 μίλια / ώρα, αλλά έκτοτε εξασθενεί ελαφρώς στην κατηγορία 3, εξακολουθώντας ωστόσο να αποτελεί έναν μεγάλο τυφώνα.

Σύμφωνα με τον Dr. Phil Klotzbach, επιστήμονα ειδικευμένο στα τροπικά καιρικά φαινόμενα, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ο Lorenzo έγινε ο πιο έντονος τυφώνας ανατολικά από τις 45 μοίρες του δυτικού γεωγραφικού μήκους στην ιστορία.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις κάνουν και άλλοι επιστήμονες όπως ο Richard Dixon, μετεωρολόγος στο CatInsight και ο Michael Lowry, επιστήμονας της ατμόσφαιρας στο FEMA.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter