Τυμβωρύχος και με τη… βούλα

Τυμβωρύχος και με τη… βούλα

Πριν τη χυδαία εργαλειοποίηση της πύρινης τραγωδίας στο Μάτι, το 2018, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τους Πετσωμένους δημοσιογράφους και το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, το ίδιο ακριβώς σύστημα είχαν κάνει το ίδιο και στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, το 2017.

*** Η Ρένα Δούρου, ως Περιφερειάρχης, βρέθηκε στο στόχαστρο, βιώνοντας για τα καλά τι εστί «δολοφονία χαρακτήρα». Ηθικός αυτουργός της επίθεσης δεν ήταν άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στην προσπάθειά του να καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα προέβη σε μια προεκλογική μικροπολιτική σκοπιμότητα που όμοιά της δεν είχαμε ξαναζήσει τα τελευταία χρόνια.

*** Άλλο αν 250 μέρες μετά έκανε ακριβώς το ίδιο, καταφέρνοντας εν τέλει να βγει πρωθυπουργός. Τι νομίζετε; Ότι ο κόσμος τον ψήφισε για το μεγάλο κοινοβουλευτικό του έργο; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός από το Μάτι, τη Μάνδρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία πλέον τιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

*** Το όνομά της Ρένας Δούρου φιγούραρε σε όλα τα Πετσωμένα δελτία ειδήσεων και όλα τα Πετσωμένα sites, με τους δημοσιογράφους, τους bloggers, τους αρθογράφους να τη δείχνουν με το «δάχτυλο» ως υπεύθυνη της τραγωδίας. Ο 5ετής δικαστικός της αγώνας, τελικά, τη δικαίωσε και χθες κρίθηκε αθώα.
Θα της ζητήσει κάποιος συγγνώμη; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα στελέχη της ΝΔ, οι Πετσοδημοσιογράφοι; Όχι, η δουλειά έγινε, όπως έγινε και στο Μάτι, αργότερα. Ο προεκλογικός τους αγώνας πάνω από τα φέρετρα ευοδώθηκε.

*** Αντίθετα, πέρασε στα ψιλά η ενοχή της δημάρχου, Ιωάννας Κριεκούκη, η οποία αντάλλαζε φιλοφρονήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά στα κανάλια, βάζοντας «απέναντι» σε κάθε δημόσια εμφάνισή της την τότε Περιφερειάρχη. Η αποσπασμένη – ως δημόσια υπάλληλος – στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (άλλο αν προέρχεται από το περιβάλλον Βενιζέλου), στην Πειραιώς, η οποία είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα επειδή βρέχει μια φορά στα 30 χρόνια», καταδικάστηκε.

*** Ποιες αποφάσεις τώρα και ποια διεθνή κατακραυγή; Τους εμπλεκόμενους της λίστας Πέτσα και όσους χάρισαν δημόσιο χρήμα σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Έτσι κάνουν τα καθεστώτα.
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τη σχετική δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που δικαίωνε την ιστοσελίδα vouliwatch για το αίτημά της να αιτηθεί τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι αυτά υπάγονται στο… εμπορικό απόρρητο της Initiative Media.
Αυτά η Χούντα θα ντρέπονταν να τα κάνει. Πραγματικά…

*** Με φουσκωμένο το στέρνο από υπερηφάνεια o Λευτέρης Αυγενάκης δημοσιοποίησε, όπως κάνει σε κάθε εκδήλωση που συμμετέχει – επικοινωνώντας το έργο του, φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Εθνικού Κέντρου Παράκτιων Αθλημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ο ίδιος να βρίσκεται μαζί με παπάδες και μητροπολίτες σε μια εξέδρα και από κάτω, μόνος του αφού κανείς δεν είχε προνοήσει να φτιάξει μια ράμπα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής.
Βλέπετε, δεν ήταν 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ για να προνοήσουν και να γράψουν λεζάντες κι αποφθέγματα.

*** Ο Κυμπουρόπουλος άραγε να είδε τη φωτογραφία ή είναι απασχολημένος;

*** Έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ότι τελικά προβλέπεται νομικά αν θέλει κάποιος να εξαιρεθεί από τα «ιστορικά δικαιώματα» των αγροτικών επιχορηγήσεων, όπως τα 8.500 ευρώ που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Δεν περίμενα με τίποτα ο Γιάννης Οικονόμου να πει ψέματα ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Πόσο είπαμε ότι κάνουν τα κηροπήγια του Μητσοτάκη;

*** Το παραεμπόριο καυσίμων, να ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό στοίχημα για την κυβερνησάρα μας. Θα το πατάξουν. Έχουν βρει τη λύση. Να κάνουν απεργία τα βενζινάδικα. Πραγματικά δεν έχω λόγια για να χαρακτηρίσω τον Νίκο Ρωμανό. Αλήθεια, δεν έχω. Στέρεψαν μπροστά στο μεγαλείο του…

*** Η Αφροδίτη Λατινοπούλου «κόπηκε» – και σωστά, πολύ σωστά – από τις λίστες της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές λόγω των ρατσιστικών και χυδαίων σχολίων που βγαίνουν από το στόμα της, με τελευταίο την επίθεση κατά της Δανάης Μπάρκα. Αλλά την ίδια στιγμή ο Αυγενάκης παραμένει στη θέση του. Μάλλον η δήλωσή του: «ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί», είναι αρκετή…

*** «Χαίρομαι που δεν είμαι απλά όμορφη. Ας βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν πιάσουμε ανθρώπους στο στόμα μας. Δεν νοείται ένας άνθρωπος να προσπαθεί να κάνει κακό σε έναν άλλο άνθρωπο και να κακοποιεί την ψυχή του…», απάντησε η παρουσιάστρια στο ακραίο body shaming που δέχθηκε από τη πρωταθλήτρια 17 πανελληνίων πρωταθλημάτων στο τένις, παίζοντας… 7 χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter