Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τυνησία: 13χρόνη αναγκάζεται να παντρευτεί τον 20χρονο βιαστή της

Το δικαστήριο της Τυνησίας αποφάσισε ότι παρόλο που η σεξουαλική επαφή με κορίτσι κάτω των 15 ετών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι έτη, ο θύτης μπορεί να αποφύγει την φυλακή αν νυμφευθεί το θύμα.

Σύμφωνα με την απόφαση ο γάμος ανάμεσα σε ένα κορίτσι 13 ετών και τον 20χρονο βιαστή της, συγγενής της εξ αγχιστείας είναι έγκυρος. Το ανήλικο κορίτσι που έμεινε έγκυος από τον αδελφό του συζύγου της αδελφής της, αναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς της.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι παρόλο που η σεξουαλική επαφή με κορίτσι κάτω των 15 ετών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι έτη, ο θύτης μπορεί να αποφύγει την φυλακή αν νυμφευθεί το θύμα.

Η Τυνησία ήταν μια από τις πρώτες χώρες της περιοχής που δέχθηκε να εντάξει στο εθνικό της Δίκαιο διεθνείς συνθήκες για την προστασία ανήλικων, αλλά το αν θα εφαρμοστούν ή όχι αυτές οι συνθήκες είναι μια απόφαση που λαμβάνει κάθε φορά ο φυσικός δικαστής.

Έξω από το δικαστήριο, χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή του για αυτόν τον "απαρχαιωμένο" νόμο, όπως τον χαρακτήρισαν, καθώς ο νόμος καθιστά αδύνατη την προστασία ανήλικων θυμάτων βιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.