Τυνησία: Καμίνι η χώρα με το θερμόμετρο στους 50 βαθμούς

Τυνησία: Καμίνι η χώρα με το θερμόμετρο στους 50 βαθμούς
AP Photo/Hassene Dridi

Στους 50 βαθμούς Κελσίου ανέβηκε η θερμοκρασία στην Τυνησία, δηλαδή 6-10 βαθμούς πάνω από τη φυσιολογική για την εποχή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος και πολλές οικογένειες να αναζητούν καταφύγιο στις παραλίες.

Στη γειτονική Αλγερία, οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό αφού σε πέντε περιφέρειες, στα ανατολικά, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 48 βαθμούς: στο Τζιζέλ, τη Σκίκντα, την Άναμπα, το Ελ Ταρφ και την Γκουέλμα.

Λόγω αυτού του «άνευ προηγουμένου καύσωνα», η δημόσια εταιρεία ενέργειας Sonelgaz ανέφερε ότι την Κυριακή η κατανάλωση ρεύματος έφτασε στο αποκορύφωμά της, με 18.695 μεγαβάτ.

Λόγω της αφύσικα υψηλής θερμοκρασίας, τις τελευταίες ημέρες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι διακοπές ρεύματος. Η δημόσια εταιρεία Steg ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρά σε προγραμματισμένες διακοπές ώστε να διαφυλάξει τη λειτουργικότητα του δικτύου. Οι διακοπές κρατούν μισή με μία ώρα, ιδίως τις ώρες της υψηλότερης κατανάλωσης.

Τυνήσιοι από τις φτωχικές συνοικίες, που συχνά δεν διαθέτουν κλιματιστικά στο σπίτι τους, κοιμούνται τα βράδια σε σκηνές στις παραλίες. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι χαρακτηρίζουν την Τυνησία «μαγκάλι», άλλοι αναρτούν προσευχές με την ελπίδα ότι θα τελειώσει αυτό το κύμα του καύσωνα που διαρκεί ήδη δύο εβδομάδες.

Σε άλλες περιοχές της βόρειας Αφρικής, στο Μαρόκο και τη Λιβύη, η θερμοκρασία είναι εντός των συνηθισμένων για την εποχή επιπέδων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter