Τυνήσια: O πρόεδρος απέλυσε τον διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης

Τυνήσια: O πρόεδρος απέλυσε τον διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης

Η προεδρία της Τυνησίας την Τετάρτη καθαίρεσε από την θέση του τον διοικητή της κρατικής τηλεόρασης (Ουατανίγια) όταν απαγορεύτηκε η είσοδος στο κανάλι σε έναν εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας των Τυνήσιων Δημοσιογράφων, ο οποίος ήταν να παρευρεθεί σε μια εκπομπή.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε τρεις μέρες αφότου ο πρόεδρος Καΐς Σαϊέντ έλαβε όλες τις εξουσίες στην χώρα, γεγονός που πυροδότησε φόβους στη διεθνή κοινότητα για το σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης στην χώρα, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο και του Al Jazeera.

Μπλοκ στην είσοδο

Η δημοσιογράφος Αμίρα Μοχάμεντ, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, σταματήθηκε στην είσοδο της Ουατανίγια από άτομο της ασφαλείας που περίμενε διαταγές από την διοίκηση για την έγκριση. Πληοφορίες κάνουν λόγο για παρέμβαση ενός στρατιωτικού αξιωματικού προς τον διευθυντή του καναλιού ώστε να μην δεχτούν κανέναν καλεσμένο. Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας και η Προεδρία της Δημοκρατίας διαβεβαίωσαν ότι δεν έδωσαν καμία τέτοια οδηγία.

Μερικές ώρες αργότερα ήταν ο πρόεδρος του καναλιού, Λασάντ Νταές, που κατηγορήθηκε ότι ήθελε να προκαλέσει ντόρο με τον περιορισμό της εισόδου στο κανάλι, που απολύθηκε. Αντικαταστάθηκε από έναν δημοσιογράφο που κατείχε παλαιότερα τη θέση ως προσωρινός διευθυντής, ο Αουατέφ Νταλί.

Ο πρόεδρος Σαϊέντ, που ανέστειλε τις λειτουργίες του κοινοβουλίου για τριάντα μέρες και απέλυσε τον πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε το νέο διευθυντή ότι τηρεί πιστά τις πολιτικές ελευθερίες και ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τις προστατεύσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter