Τζακάρτα: Κάτοικοι μηνύουν την κυβέρνηση για την εκτεταμένη ατμοσφαιρική ρύπανση

Τζακάρτα: Κάτοικοι μηνύουν την κυβέρνηση για την εκτεταμένη ατμοσφαιρική ρύπανση

Έξι φορές στη διάρκεια του φετινού Ιουνίου η πρωτεύουσα της Ινδονησίας βρέθηκε στην κορυφή της κακόφημης λίστας με τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου.

Τους τελευταίους μήνες τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Τζακάρτα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η κατάσταση κορυφώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν η πόλη των 9,5 εκατομμυρίων ξεπέρασε τους παραδοσιακούς «πρωταθλητές» της μόλυνσης, το Δελχί και το Πεκίνο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι πρωτοφανείς επιδόσεις της πόλης κινητοποίησαν σημαντική μερίδα ακτιβιστών και περιβαλλοντολόγων, οι οποίοι έχοντας έρθει πλέον στα όρια τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μήνυση κατά της κυβέρνησης της χώρας. Στόχος τους; Να την αναγκάσουν να λάβει μέτρα.

Με το χάσταγκ #SetorFotoPolusi, που σημαίνει «κατάθεση φωτογραφιών μόλυνσης», οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβαζαν το τελευταίο διάστημα στους προσωπικούς λογαριασμούς τους πλήθος «αποδεικτικών στοιχείων» που μαρτυρούσαν το έντονο νέφος προερχόμενο από την εκτεταμένη ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη τους.

Ένα βήμα παραπέρα αποφάσισαν να κάνουν περισσότεροι από 30 ακτιβιστές, περιβαλλοντολόγοι, δημόσιοι υπάλληλοι, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, οι οποίοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά των αρχών της χώρας. Συγκεκριμένα, η αγωγή θα υποβληθεί κατά του προέδρου της Ινδονησίας, των υπουργείων υγείας, εσωτερικών υποθέσεων και περιβάλλοντος, καθώς και των τοπικών κυβερνητών των τριών όμορων επαρχιών, της Τζακάρτα, της Μπαντέν και της Δυτικής Τζάβα.

«Ελπίζουμε ότι μέσω αυτής της αγωγής η κυβέρνηση θα βελτιώσει τις υπάρχουσες πολιτικές και θα κάνει ουσιαστικά βήματα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς οι τωρινές πολιτικές δεν έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε στον Guardian η Άγιου Έζα Τιάρα, δικηγόρος στο Ινστιτούτο Νομικών Υποθέσεων της Τζακάρτα, το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter