Τζάκρη: «Κύριε Τσιάρα, τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;»

Τζάκρη: «Κύριε Τσιάρα, τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;»

Απασφάλισε από το βήμα της Βουλής η Θεοδώρα Τζάκρη κατά του υπουργού Δικαιοσύνης με φόντο την τροπολογία για την απόσπαση δικαστών και εισαγγελέων στα πολιτικά γραφεία, η οποία θέτει εν αμφιβόλω τη διάκριση και ανεξαρτησία των εξουσιών.

Η αν. τομεάρχης Εξωτερικών ανέφερε αρχικά το νέο lockdown και τόνισε ότι ο Κώστας Τσιάρας «δεν πτοείται από το στοίβαγμα των φέρετρων εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία». Χαρακτήρισε την επίμαχη τροπολογία «ρεκόρ πολιτικής αθλιότητας» και «παγκόσμια πρωτοτυπία». «Μετά από αυτό μπορούμε να περιμένουμε ότι η επόμενη τροπολογία που θα φέρετε θα είναι η μετάθεση αρμοδιοτήτων για τη διερεύνηση της ποινικής υπόθεσης του Άδωνη Γεωργιάδη στον ίδιο» προέβλεψε δεικτικά και ρώτησε ευθέως τον υπουργό: «Κύριε Τσιάρα, τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;».

Πρόσθεσε δε ότι ο υπουργός υποτίθεται ότι προασπίζεται το Κράτος Δικαίου. «Σε ποια χώρα της ΕΕ τα έχετε δει αυτά; Σε ποια χώρα νομίζετε ότι ζείτε; Σε αφρικανική “μπανανία”. Επειδή έχετε πέντε καναλάρχες και δεκάδες δημοσιογράφους να σας υποστηρίζουν όταν περνούν “ελέφαντες” μπροστά από τα μάτια του ελληνικού λαού, πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να κάνετε ό,τι θέλετε; Τι χώρα θα παραδώσετε όταν σε έναν χρόνο φύγετε από την εξουσία; Μια χρεοκοπημένη, άθλια, διεφθαρμένη Κολομβία θέλετε να παραδώσετε;», ήταν καυστικά ερωτήματα της κ. Τζάκρη προς τον κ. Τσιάρα.

Και κατέληξε λέγοντας: «Κύριε υπουργέ σας καλώ, επειδή δεν έχουν καμία δουλειά οι δικαστές και οι εισαγγελείς στα γραφεία των υπουργών, να πάρετε πίσω την τροπολογία. Έτσι, δεν προστατεύετε ούτε το κύρος της Δικαιοσύνης ούτε την αξιοπιστία της πολιτικής».

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter