Τζάκρη τρολάρει Βορίδη: Από τους εθνικούς εργολάβους στους εθνικούς διαφημιστές

Τζάκρη τρολάρει Βορίδη:  Από τους εθνικούς εργολάβους στους εθνικούς διαφημιστές

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με αφορμή την απευθείας ανάθεση ύψους 3 εκατ. ευρώ για την εκστρατεία ενημέρωσης των αποδήμων και την ερώτηση που η ίδια είχε καταθέσει προ ημερών.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή η Θεοδώρα Τζάκρη άφησε έκθετο το Μάκη Βορίδη.

«Η ερώτησή μου εστιάζει σε δύο προφανή και ένα μη προφανές αλλά εξίσου ουσιαστικό θέμα, το οποίο  και θα σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως.  Τα δύο προφανή θέματα επί των οποίων οι μέχρι τούδε απαντήσεις σας κρίνονται από προσχηματικές ως αλαζονικές είναι αφενός η μεθοδολογία της διαγωνιστικής διαδικασίας αφετέρου δε ο τρόπος υλοποίησης του έργου» ανέφερε αρχικά η κα Τζάκρη και συνέχισε:

«Επί του θέματος της διαγωνιστικής διαδικασίας υπερκεράσατε ακόμη και την έννοια του fast track στο επίπεδο του fast back. Εννοώντας ότι μας γυρίσατε σε εποχές και μεθοδεύσεις που παρέδωσαν στην δημοκρατική παράταξη μια πτωχευμένη χώρα που χρωστούσε 400 δισ. ευρώ. Η ελίτ της οποίας γέμιζε τις ελβετικές και γερμανικές τράπεζες με τα γρήγορα και εύκολα κέρδη της από το δημόσιο χρήμα».

Χωρίς αντίστοιχη εμπειρία

Η κα Τζάκρη έθιξε το γεγονός ότι η απευθείας ανάθεση έγινε σε εταιρεία που δεν έχει αντίστοιχη εμπειρία μέσων ενημέρωσης.

«…Είναι δυνατόν  να αναθέτετε απευθείας με το πρόσχημα του κατεπείγοντος ένα τόσο σημαντικό έργο σε μια εταιρεία χωρίς εμπειρία διεθνών μέσων ενημέρωσης; Και σας ερωτώ;

Απευθυνθήκατε σε πολυεθνικές εταιρείες που έχουν εγκατεστημένα δίκτυα σχέσεων με τα ξένα και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης;

Προσλάβατε κάποιον τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος αποδεδειγμένα να γνωρίζει το περιβάλλον των ομογενειακών μέσων και συντάξατε κάποιο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών ώστε να προκηρύξετε έναν αληθινό διεθνή διαγωνισμό αναρωτήθηκε η πρώην υπουργός.

«Με αυτό το Fast back κύριε Βορίδη δεν μας γυρίζετε μόνο πίσω στην σκοτεινή εποχή των απευθείας αναθέσεων, αλλά δημιουργείτε πολλά ερωτηματικά με αυτή την εμμονή σας να εισάγεται το καθεστωτικό μοντέλο επιστράτευσης των μέσων ενημέρωσης μέσω του δημοσίου χρήματος» τόνισε ακόμη.

«Με 3.000.000 ευρώ το χρόνο κύριε Βορίδη μπορούσατε, όχι μόνο στα ομογενειακά μέσα να προβάλετε το δικαίωμα ψήφου, αλλά και σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες και sites του εξωτερικού» σημείωσε ακόμη.

Ανάθεση σε πολυεθνικό κολοσσό από ΣΥΡΙΖΑ

Η Θεοδώρα Τζάκρη δεν άφησε κανένα περιθώριο ελιγμού στο Μάκη Βορίδη. Κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή η κα Τζάκρη επισήμανε το αντίστοιχο παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση.

«Αφού ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη ακούστε λοιπόν κύριε Βορίδη. Τον Μάϊο του  2019  μετά από κλειστή πρόσκληση μεταξύ κορυφαίων εταιρειών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε σε έναν πολυεθνικό κολοσσό σε έναν πολυεθνικό κολλοσξό που  τον οποίο είχατε χρησιμοποιήσει και εσείς στο παρελθόν την διανομή της διαφημιστικής δαπάνης ύψους 1.300.000 ευρώ για τις ευρωεκλογές καθώς και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής.

Και σήμερα εσείς αναθέτετε σε διαφημιστική ελληνική εταιρεία χωρίς καμία διεθνή εμπειρία μια καμπάνια 3.000.000 εκ ευρώ το χρόνο χωρίς την παραμικρή διαγωνιστική ή συγκριτική διαδικασία με εναλλακτικούς πολυεθνικούς παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν να έχουν καλύτερη επίδοση ή διαχείριση πολυεθνικών διαφημιστικών εκστρατειών» σημείωσε η κα Τζάκρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter