Τζανάκης: Δεν είναι δυνατόν να έχεις 300.000 κρούσματα στην Σανγκάη και τρεις νεκρούς – Υπολογίζω 1.000-3.000 νεκρούς

Τζανάκης: Δεν είναι δυνατόν να έχεις 300.000 κρούσματα στην Σανγκάη και τρεις νεκρούς – Υπολογίζω 1.000-3.000 νεκρούς

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Σανγκάη μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αμφισβητώντας πως οι νεκροί από covid-19 στην περιοχή είναι μόλις τρεις όπως έχουν γνωστοποιήσει οι αρχές, όταν έχεις 300.000 κρούσματα σε ένα πληθυσμό.

«Η Κίνα μας έχει συνηθίσει σε αδιαφάνεια» και αυτό συνεχίζεται και σήμερα. «Δεν είναι δυνατόν να έχεις τρεις νεκρούς, όταν έχεις 300.000 κρούσματα σε ένα πληθυσμό όπου οι άνω των 65 είναι 30%-40% ανεμβολίαστοι και οι άλλοι είναι εμβολιασμένοι με ένα εμβόλιο ανίσχυρο κατά της Όμικρον και της Όμικρον 2, πολύ περισσότερο από τα δικά μας. Σύμφωνα με τα 300.000 κρούσματα, υπολογίζω ότι θα υπάρχουν 1.000-3.000 νεκροί. Και αυτό με τα στατιστικά της Ελλάδας, όχι αυτών που έχουν εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης και πρόσθεσε:

«Μιλάμε για μια περιοχή με έκταση λίγο μικρότερη από την Κρήτη, με 26 εκατ. κατοίκους… αυτό προϋποθέτει ένα πολύ προηγμένο σύστημα Δημόσιας Υγείας για να αντιμετωπίσει μια τέτοια έξαρση… Έχουν πάρα πολύ αυστηρό δόγμα “μηδενικής ανοχής”. Μέχρι τώρα λειτούργησε, με τις παραλλαγές ως και τη Δέλτα. Πολύ φοβάμαι ότι είναι τελείως ανίσχυρο για την Όμικρον και την Όμικρον 2. Θα δούμε αν πέφτουν έξω. Μιλάμε για πολύ διεισδυτική μεταδοτικότητα, που μπορεί να κατασταλεί πρόσκαιρα, αλλά πολύ γρήγορα φουντώνει. Μακάρι να το πετύχουν, έστω αυτά τα μέτρα, ανεφάρμοστα για δυτικές κοινωνίες», είπε ο κ. Τζανάκης.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε πως αν «πέσει» η Σανγκάη, θα έχουμε οικουμενικό αντίκτυπο στην οικονομία και στο εμπόριο».

Διαβάστε επίσης

Κίνα: Τους 10 έφθασαν οι νεκροί από κορονοϊό στη Σανγκάη παρά το σκληρό lockdown

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter