Τζανάκης: Έως 2.500 νεκροί από κορονοϊό ως το τέλος του χρόνου (Video)

Τζανάκης: Έως 2.500 νεκροί από κορονοϊό ως το τέλος του χρόνου (Video)

Νέο «καμπανάκι» από τον Νίκο Τζανάκη που έκανε λόγο για 2.500 νεκρούς από κορονοϊό στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους, με τα θύματα καθημερινά να κυμαίνονται από 75 έως 95.

Σε τοποθέτησή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης είπε πως παρατηρείται επιπέδωση του αριθμού των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στην καμπύλη των θανάτων και των διασωληνώσεων γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.

Όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις επόμενες 10 με 15 ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι γύρω στους 740. «Ελπίζουμε να συγκρατηθούμε, να είναι αυτό το ‘’ταβάνι’’», ανέφερε.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Τζανάκης υποστήριξε πως ακόμη και εάν είναι δυνατότερη από την μετάλλαξη Δέλτα, για να επικρατήσει θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες. Εν αναμονή των στοιχείων για τη μετάλλαξη, ο καθηγητής ότι από εμπειρικού τύπου παρατηρήσεις εικάζεται ότι εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα και λίγο διαφορετικά και δεν θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο  πρόβλημα από την Δέλτα, τουλάχιστον σε νοσηρότητα και θνησιμότητα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter