Τζανάκης για αστυνομικούς: Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – Lockdown εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Τζανάκης για αστυνομικούς:  Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – Lockdown εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Για τα νέα μέτρα που τίθενται από σήμερα Δευτέρα σε εφαρμογή αλλά και για τα όσα ακούστηκαν διά στόματος του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου σχετικά με τους αστυνομικούς και κατά πόσο μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό σχολίασε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

«Έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», σχολίασε χαρακτηριστικά για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που ελέγχουν τους πολίτες. ‘Όπως χαρακτηριστικά είπε όταν μειώνουμε την κινητικότητα στους ανεμβολίαστους αλλά την επιτρέπουμε σε επαγγελματικές ομάδες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δημόσια υγείας.

Το πράγμα είναι ακόμα χειρότερο, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αν σκεφτούμε ότι οι ελεγκτές δημόσιας είναι σε ποσοστό 30-35% ανεμβολίαστοι όπως και οι αστυνομικοί που κάνουν τον έλεγχο των μέτρων.

Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά και να συμβάλλουν στη διάδοση του κορονοϊού επεσήμανε ο καθηγητής πνευμονολογίας και επεσήμανε ότι δίνεται μια εικόνα στον κόσμο η οποία δεν είναι συμβατή με αυτό που θα πρέπει να γίνεται.

Για τα νέα μέτρα σχολίασε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με τον περιορισμό στην κινητικότητα των ανεμβολίαστων που συμβάλλουν στην διασπορά του ιού, αλλά και με το μέτρο για το ωράριο στο λιανεμπόριο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα μέτρα θα αποδώσουν και θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, όπως είπε «αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter