Τζανάκης-Μετάλλαξη Δέλτα: Μάσκα υψηλής προστασίας στους εξωτερικούς χώρους και εμβόλια στους μαθητές

Τζανάκης-Μετάλλαξη Δέλτα: Μάσκα υψηλής προστασίας στους εξωτερικούς χώρους και εμβόλια στους μαθητές

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο MEGA, δεν στάθηκε μόνο στο ότι το 97% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, αλλά και στο ότι η μετάλλαξη Δέλτα «επιβάλει» να επιστρέψουν οι μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους. Και μάλιστα ίσως χρειαστεί να είναι ή διπλές ή υψηλής προστασίας.

«Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Παραδείγματος χάριν, η πρόταση είναι να φοράμε μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα γιατί το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα» σημείωσε.

Ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των ανηλίκων με αφορμή και την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Για να έχουμε μια ομαλή εκπαιδευτική χρονιά και να μην κλείσουν εκπαιδευτικές μονάδες είναι καλό να εμβολιαστούν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Τα εμβόλια είναι ασφαλή» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter