Τζανάκης: Ο δείκτης που κρίνει το lockdown – 1.500 έως 1.800 νεκροί έως τα Χριστούγεννα (Video)

Τζανάκης: Ο δείκτης που κρίνει το lockdown – 1.500 έως 1.800 νεκροί έως τα Χριστούγεννα (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα έκρουσε ο Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, σε τηλεοπτική εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως, σύμφωνα με τα μοντέλα, αναμένονται 1.500 έως 1.800 νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας έως τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε, τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, σχεδόν έως τις 25 Δεκεμβρίου, οι ημερήσιοι θάνατοι θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά διψήφια νούμερα, μεταξύ 79 και 95. Δεν απέκλεισε ορισμένες ημέρες ο αριθμός των νεκρών να είναι τριψήφιος.

Ακόμα, υποστήριξε πως παρότι είναι πολύ υψηλός ο επιδημιολογικός φόρτος στη χώρα μας, είναι αισιόδοξο ότι δεν παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση και παρατηρείται οριζοντιοποίηση της καμπύλης και συνέχισε λέγοντας πως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν νεκροί και διασωληνωμένοι καθώς είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο δείκτης του… lockdown

Βέβαια, είπε πως «το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», και πρόσθεσε πως μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και βέβαια πρέπει να τηρηθούν όσα ήδη ισχύουν.

Ερωτηθείς ποιος δείκτης θα καθορίσει εάν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, ο καθηγητής τόνισε αν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις ωστόσο «απέχουμε από αυτό». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τώρα γίνονται κατά μέσο όρο 440 εισαγωγές την ημέρα. Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, πρόσθεσε ότι από κάθε χίλια επιπλέον κρούσματα κορονοϊού, αναμένονται 10 νεκροί και επιπλέον 50 με 70 διασωληνωμένοι ασθενείς, κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν η χώρα μας έφτασε από τους 30 νεκρούς στους 90 όταν τα κρούσματα από 2.000 ανέβηκαν στις 7.000.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter