Τζανακόπουλος: Από αύριο η εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού

Τζανακόπουλος: Από αύριο η εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «για την ελληνική κυβέρνηση, η προσήλωση στη μάχη για την ανάκτηση της εργασίας και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή, είναι διαρκής», παραπέμποντας ως προς αυτό στα πεπραγμένα της, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Εξόφθαλμα προσβλητικός, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται για την αύξηση του κατώτατου μισθού αυτοί που συνυπέγραψαν το 2012 τη μείωσή του.

Δείτε επίσης: Τζανακόπουλος: Απόπειρα στοχοποίησης της Κουντουρά – Είναι σπουδαία υπουργός (Video)

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε ότι παράλληλα με το «αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση του ρόλου και τους κύρους της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα», συνεχίζεται και η «μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των συνεπειών της πολυετούς κρίσης και των μνημονίων», για να υπογραμμίσει ότι από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους.

Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε έντονη κριτική στα κόμματα που, όπως είπε, συνυπέγραψαν το 2012 τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και την καθιέρωση του υποκατώτατου για τους νέους με μείωση 32%. «Δεν είναι απλά φαιδρός, αλλά και εξόφθαλμα προσβλητικός, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται για την αύξηση του κατώτατου μισθού» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι «προσβλητικός απέναντι στους εργαζόμενους αυτής της χώρας και κυρίως τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στη χαμηλότερη μισθολογική βαθμίδα».

Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

Μιλώντας για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα «το οποίο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η έξοδος στις αγορές επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, είπε ότι «η ύβρις της καταστροφολογίας έχει συνέπεια τη νέμεση του αυτοεξευτελισμού» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, έκαναν τις επιλογές τους και σήμερα η πραγματικότητα τους το ξεπληρώνει».

Ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη στα Βαλκάνια η 25η Ιανουαρίου του 2019

«Η 25η Ιανουαρίου του 2019 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή σηματοδοτεί το τέλος μίας διένεξης 27 ετών, «στην οποία η Ελλάδα δεν έχασε μονάχα πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο»,καθότι, όπως πρόσθεσε, «από το 1992 μέχρι σήμερα, εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα, ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού».

Τις επόμενες ημέρες η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε ότι «απομένει η κύρωση, εντός των επόμενων ημερών, από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ακολούθως, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας γείτονος, θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».

Στις 5 και 6 Φεβρουαρίου ο Τσίπρας στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σχετική πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί στις 5 και 6 Φεβρουαρίου την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα και θα ακολουθήσουν συνέντευξη Τύπου και δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Ερντογάν. Την επομένη, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter