Τζανακόπουλος: Απόπειρα στοχοποίησης της Κουντουρά - Είναι σπουδαία υπουργός (Video)

Στο εξαιρετικό έργο της Υπουργού Τουρισμού Έλενας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι «η κ. Κουντουρά είναι μια σπουδαία Υπουργός, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Υπουργείο Τουρισμού» και με το έργο της έχει συμβάλει τα μέγιστα στην νέα εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα σήμερα. «Αποτελεί μία από τις εξαιρετικές περιπτώσεις αυτής της κυβέρνησης και η εργασία της όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην νέα εικόνα την οποία παρουσιάζει η Ελλάδα και στο τοπίο του τουρισμό και συνολικότερα στο εξωτερικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στον ελληνικό τουρισμό που κάθε χρόνο πηγαίνει όλο και καλύτερα επί Υπουργίας Κουντουρά και πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις, που έχουν στηρίξει και στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. «Ο ελληνικός τουρισμός πηγαίνει κάθε χρόνο όλο και καλύτερα, οι επιδόσεις του είναι αυτές που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Και κατέληξε ότι ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο της Έλενας Κουντουρά επιχειρείται αυτή τη στιγμή να πληγεί σε ηθικό επίπεδο με μία ακραία προσπάθεια στοχοποίησης: «νομίζω ότι ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο και στην παρουσία και στις πολιτικές και κυβερνητικές επιδόσεις αν θέλετε της κα Κουντουρά, επιχειρείται αυτή τη στιγμή να πληγεί στο ηθικό επίπεδο. Νομίζω ότι κανένας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως η στοχοποίηση της Έλενας Κουντουρά σχετίζεται με την πολιτική της απόφαση να στηρίξει την κυβέρνηση. «Ο λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο σχετίζεται φυσικά με το γεγονός ότι είχε την παρρησία και το σθένος να υποστηρίξει την άποψη της και να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών και να είστε βέβαιοι ότι κανένας κύριος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι κεντρικός παράγοντας σε αυτή την απόπειρα στοχοποίησης και κανένα κίτρινο μέσο δεν θα αφήσουμε να έχει την δυνατότητα να συνεχίζει αυτού του τύπου τις συκοφαντικές επιθέσεις στο πρόσωπο της κυρίας Κουντουρά».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε σαφές ότι «η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, αλλά και η κυρία Κουντουρά επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων μέσων που έχει για την προστασία της αξιοπρέπειας, της υπόληψης και της τιμής της». Και τόνισε ότι: «Δεν έχουμε κανένα λόγο να λυγίσουμε κάτω από το βάρος τέτοιων επιθέσεων απέναντί μας. Να έχουν όλοι αυτοί καλά στο μυαλό τους, όσοι επιλέγουν και όσοι συγκαλύπτουν για τη ΝΔ, συγκαλύπτει, υιοθετεί και αγκαλιάζει τέτοιου είδους πρακτικές. Για άλλη μια φορά σε αυτόν τον τόπο η δημοκρατία θα νικήσει».

Αναλυτικά ο διάλογος

Δημοσιογράφος: «Αναφερθήκατε και πριν στις καταγγελίες και στις κατηγορίες για ανταλλάγματα βουλευτών και υπουργών κλ. Για το πρόσωπο της κα Κουντουρά υπάρχει πολύ συγκεκριμένη καταγγελία από τον κ. Καμμένο και για άλλους βουλευτές βεβαίως και θα ήθελα ένα επιπλέον σχόλιο που σχετίζεται με όλη αυτή την ιστορία, που έχει να κάνει με τις αντισυγκεντρώσεις, με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που απαγορεύουν την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως είδαμε εχθές. Θα ήθελα ένα σχόλιο επ’ αυτου.»

Κυβ. Εκπρόσωπος: «Είναι δυο διαφορετικά ζητήματα αυτά. Εγώ θα σας πω για την κυρία Κουντουρά, ότι πράγματι υπάρχει μία απόπειρα στοχοποίησής της, μία απόπειρα να πληγεί η ηθική της ακεραιότητα και τούτο είναι απολύτως κατανοητό και θα σας εξηγήσω τους λόγους.

Η κα Κουντουρά είναι μια σπουδαία Υπουργός, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Υπουργείο Τουρισμού. Αποτελεί μία από τις εξαιρετικές περιπτώσεις αυτής της κυβέρνησης και η εργασία της όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην νέα εικόνα την οποία παρουσιάζει η Ελλάδα και στο τοπίο του τουρισμό και συνολικότερα στο εξωτερικό. Ο ελληνικός τουρισμός πηγαίνει κάθε χρόνο όλο και καλύτερα, οι επιδόσεις του είναι αυτές που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και νομίζω ότι ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο και στην παρουσία και στις πολιτικές και κυβερνητικές επιδόσεις αν θέλετε της κα Κουντουρά, επιχειρείται αυτή τη στιγμή να πληγεί στο ηθικό επίπεδο. Νομίζω ότι κανένας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ο λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο σχετίζεται φυσικά με το γεγονός ότι είχε την παρρησία και το σθένος να υποστηρίξει την άποψη της και να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών και να είστε βέβαιοι ότι κανένας κύριος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι κεντρικός παράγοντας σε αυτή την απόπειρα στοχοποίησης και κανένα κίτρινο Μέσο δεν θα αφήσουμε να έχει την δυνατότητα να συνεχίζει αυτού του τύπου τις συκοφαντικές επιθέσεις στο πρόσωπο της κυρίας Κουντουρά. Και είμαι βέβαιος και η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, αλλά και η κυρία Κουντουρά επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων μέσων που έχει για την προστασία της αξιοπρέπειας, της υπόληψης και της τιμής της.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις, είναι η άλλη όψη της ακραίας επιχείρησης σπίλωσης της τιμής της κα Κουντουρά που γίνεται με λόγια, η προσπάθεια να εκβιαστούν, να απειληθούν, να προπηλακισθούν βουλευτές ή πολιτικά στελέχη για την άποψη τους για την Συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς δεν φοβόμαστε να αντιπαρατεθούμε με το τέρας του εθνικισμού, με το τέρας της ακροδεξιάς, δεν το έχουμε φοβηθεί ποτέ στην πολιτική μας ιστορία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να λυγίσουμε κάτω από το βάρος τέτοιων επιθέσεων απέναντί μας. Να έχουν όλοι αυτοί καλά στο μυαλό τους, όσοι επιλέγουν και όσοι συγκαλύπτουν για την ΝΔ, συγκαλύπτει, υιοθετεί και αγκαλιάζει τέτοιου είδους πρακτικές. Για άλλη μια φορά σε αυτόν τον τόπο η δημοκρατία θα νικήσει.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.