Τζανακόπουλος: Άστοχη και σεξιστική η δήλωση Ντάισελμπλουμ (Video)

Τζανακόπουλος: Άστοχη και σεξιστική η δήλωση Ντάισελμπλουμ (Video)

«Άστοχη» και «σεξιστική» χαρακτήρισε τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Άστοχη», που «υιοθετεί στερεότυπα» και «στρώνει το χαλί για εξτρεμιστικές και σεξιστικές απόψεις» χαρακτήρισε τη γνωστή δήλωση του Γερούν Ντάισεμπλουμ για τις χώρες του Νότου ο κ. Τζανακόπουλος .

«Σε αυτήν τη φάση δηλώσεις που διευρύνουν το χάσμα Βορρά – Νότου στην Ε.Ε. δεν βοηθούν», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας όμως ότι «είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Eurogroup αναγνώρισε την ανάγκη να επιστρέψει η χώρα στην εργασιακή κανονικότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις Σόιμπλε για τη δέσμευση για τα μέτρα για μετά το 2018 και από την επόμενη Κυβέρνηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Σε κάθε περίπτωση πολιτικού χαρακτήρα δεσμεύσεις δεν έχουν κανέναν νόημα. Το πρόβλημα το έχει η ΝΔ, σε καμία περίπτωση πάντως τέτοια απαίτηση δεν μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση για τη συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπέδι είπε ότι «ανεξαρτήτως από την ορθότητά της η απόφαση δεν μπορεί παρά να είναι δεσμευτική κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη νομική μου θέση για την υπόθεση αυτή.

Επίσης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για αύξηση των μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου τις τελευταίες ημέρες τα χαρακτήρισε «αναληθή» λέγοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη συνεχιστεί η κλιμάκωση της κόντρας της Τουρκίας με κάποιες χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα που ανέδειξε το κυριακάτικο Documento για τη μείωση προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είπε πως πλέον λειτουργεί ανεξάρτητα και όταν κρίνει ότι σε κάποιες υποθέσεις έχουν γίνει λάθη προβαίνει στις ανάλογες κινήσεις, ωστόσο κατέληξε, προφανώς όχι άνευ νοήματος, ότι «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν βγάζουμε συμπεράσματα στη βάση μη τεκμηριωμένων δεδομένων. Οι εισαγγελικές αρχές είναι αυτές που θα κρίνουν», όπως είπε, «την υπόθεση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter