Τζανακόπουλος: Δουλεύουμε όλοι για μια συνολική λύση στις 22 Μαΐου

Τζανακόπουλος: Δουλεύουμε όλοι για μια συνολική λύση στις 22 Μαΐου

«Το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι πάντες, είναι να υπάρξει στις 22 Μαΐου μια συμφωνία συνολική και με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αλλά και με την έγκριση της τεχνικής συμφωνίας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Τα σήματα που παίρνουμε, τα μηνύματα που υπάρχουν και από το πολιτικό πεδίο, αλλά και από το οικονομικό πεδίο, είναι ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία και η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα υπάρχει τελικά συμφωνία, είτε στις 22 Μαΐου είτε λίγες μέρες μετά» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ σε ερώτηση αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία την προσεχή Δευτέρα, απάντησε: «Μπορεί να περάσουν κάποιες μέρες ακόμα, ώστε να γεφυρωθούν κάποιες τελευταίες διαφορές, αλλά, νομίζω, ότι περιμέναμε 7 χρόνια για τη ρύθμιση. Το να περάσουν και δέκα μέρες δεν έγινε και κάτι πολύ σημαντικό».

Σε ερώτηση γιατί στη Γερμανία υπάρχει ένα πιο συγκρατημένο κλίμα, σχετικά με τις προσδοκίες από το Eurogroup στις 22 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι λογικό αυτό και εξήγησε: «Είναι λογικό γιατί, ξέρετε, αυτή τη στιγμή η Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκονται στην τελική ευθεία μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται μεταξύ τους. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι οι διαφωνίες μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ δεν είναι για το θεαθήναι, είναι πραγματικές και υπάρχει εκεί μια σκληρή διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι είναι λογικό το ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να κάνουν και μια διαχείριση προσδοκιών σε σχέση με το Eurogroup της Δευτέρας».

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποσύρει τη δέσμευση ότι «εφόσον δεν μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και εφόσον δεν έχουμε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Διότι, όπως υπογράμμισε, «αυτά τα μέτρα δεν τα ζητούσαν οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ τα ζητούσε».

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter