Τζανακόπουλος: Είμαστε κοντά σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για την ονομασία των Σκοπίων

Τζανακόπουλος: Είμαστε κοντά σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για την ονομασία των Σκοπίων

Την σιγουριά του ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ, ο κ.Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Έχουμε την ευκαιρία να επιλύσουμε το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, που εκκρεμεί για πλέον από 25 χρόνια, με δεδομένο ότι οι γείτονές μας έχουν αναθεωρήσει πολλές από τις ακραίες τοποθετήσεις του παρελθόντος,”, ενώ επεσήμανε ότι με ευθύνη της ΝΔ δεν δόθηκε λύση το 1992.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού για παράθυρο ευκαιρίας. “Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται για να φτάσουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία ελπίζω να έχει ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα τελευταία προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς να υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. “Η ελληνική οικονομία πετυχαίνει πλέον τους στόχους και αυτό είναι το κλειδί που μας οδηγεί στην τελική ευθεία για την έξοδο από το μνημόνιο”, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη πολιτική διαφωνία στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, τόνισε πως οφείλουν να προχωρήσουν για τα μεγάλα “κόκκινα” δάνεια, λέγοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τόσο τις τράπεζες όσο και την οικονομία γενικότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter