Τζανακόπουλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και στα «αντίμετρα»

Τζανακόπουλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και στα «αντίμετρα»

«Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Χθες υπήρξε συμφωνία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Επίσης έχει σημειωθεί πρόοδος και στα αντίμετρα. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και στα λεγόμενα αντίμετρα», ανέφερε σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο παραμένουν ακόμη διαφορές στα εργασιακά και ειδικά στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μιλώντας στην τακτική ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για συνολική λύση που θα ανοίξει το δρόμο στην επιστροφή στην κανονικότητα. «Για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, είμαστε πολύ κοντά σε μία συνολική λύση», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέχρι το eurogroup της 20ης Μάρτη να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το SLA και να έχουν γεφυρωθεί οι όποιες διαφορές απομένουν, σε σχέση με την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για την περίοδο μετά το 2019, τόνισε.

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, είπε ότι «είναι εξάλλου ακριβώς για το λόγο αυτό που η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, η οποία ζητούσε το άρον – άρον κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να έχει επιτευχθεί συνολική λύση αποδεικνύεται κοντόφθαλμη αλλά και ανεύθυνη». Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «απομένει να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει τη συμφωνία», ενώ προέβλεψε ότι δεν θα επαναφέρει σύντομα το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

Για την αυριανή και μεθαυριανή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με κάποιον Ευρωπαίο ηγέτη, πλην της συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Για το θέμα που προέκυψε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, είπε ότι η μηνιαία αύξηση των αποδοχών του δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ η αύξηση στο εφάπαξ του θα είναι 27.000 ευρώ μικτά, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη «δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο της πολιτικής επιστήμης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter