Τζανακόπουλος: Είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν οι στόχοι και θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα – Η απάντηση Κικίλια

Τζανακόπουλος: Είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν οι στόχοι και θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα – Η απάντηση Κικίλια

Βέβαιος ότι θα πιαστούν οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα για το 2017 και το 2018 (1,75 και 3,5% του ΑΕΠ πλεόνασμα), εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

Σε τηλεοπτική του δήλωσή, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα για το 2017 και το 2018 είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν, καθώς το αποτέλεσμα του 2016 είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων. Τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα νομοθετηθούν σε λίγο καιρό, για τα έτη 2019 και 2020, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστούν».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «το πρωτογενές πλεόνασμα καταγράφεται στο 3,9% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του προγράμματος, κλείνει στο 4,19%. Περισσότερο από οκτώ φορές, δηλαδή, πάνω από τον σχετικό στόχο».

Ωστόσο, συνέχισε, «η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σκοπό, ούτε διάθεση να πανηγυρίσει, καθώς ο λαός έχει υποστεί πολλά, κατά τη διάρκεια της κρίσης», αλλά «οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν και αδικαιολόγητες και υπερβολικές» και «τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και πολλά, αν όχι τα περισσότερα, μέσα ενημέρωσης, που πέρυσι τέτοιον καιρό, αλλά ακόμη και σήμερα, μιλούν για ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, διαψεύδονται με πάταγο».

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος ρωτά για ακόμη μία φορά, αν η ΝΔ «θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα ή θα συνεχίσει την αυτοκαταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει».

Εντυπωσιακό οικονομικό αποτέλεσμα, το οποίο στέλνει ένα σήμα, διεθνώς, αποτελεσματικής διακυβέρνησης, χαρακτήρισε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πλεόνασμα που ανακοινώθηκαν σήμερα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω Κικίλια

«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα:

• Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δις μόνο για το 2016.

• Στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

• Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Σε λίγες μέρες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Με αυτήν την Κυβέρνηση, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη:

Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση.

            Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter