Τζανακόπουλος - Γεροβασίλη στο Σωτηρία: «Ο Μητσοτάκης είπε ψέμματα για τις ΜΕΘ» (Video)

Το νοσοκομείο Σωτηρία επισκέφτηκαν σήμερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόποθλος και η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γερβασίλη, όπου και διαπίστωσαν ότι ο πρωθυπουργός είπε χθες ψέματα στη Βουλή, ότι και οι 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή, μπορούν να υποδεχθούν ασθενείς.

Οι δύο βουλευτές που προέβησαν σε δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής, τόνισαν πως τα 25 από τα 50 κρεβάτια της ΜΕΘ δεν είναι λειτουργικά. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι μετά από συνάντησή τους με τον Διοικητή δεν τους έδειξε λίστα του προσωπικού «και ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν διαψευστεί η δήλωση του, θα ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου. 

«Περιμένουμε τη συνέπεια λόγων και έργων του», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε: «διαπιστώσαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης χτες είπε ψέματα. Αυτό μειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν απαντάει στη μεγάλη ανάγκη να αισθανθεί ασφαλής ο Έλληνας πολίτης».

Το έγγραφο το οποίο εστάλη διαβάστηκε χθες στη βουλή από τον κ. Τασούλα

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους

Δ. Τζανακόπουλος, 

«Μόλις επιστρέψαμε με την Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέα της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, από το νοσοκομείο Σωτηρία. Εκεί οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μια καθημερινή μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες ενώ δεκάδες συμπολίτες μας παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση μας είναι έμπρακτη.

Εκεί επισκεφτήκαμε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 50 κλινών που έχει δωρίσει η Ελληνική Βουλή και έχει χρηματοδοτηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού στο νοσοκομείο Σωτηρία. Η ΜΕΘ αυτή χωρίζεται σε 4 υπομονάδες όπου οι δύο από αυτές είναι δυναμικότητας 12 κλινών και οι άλλες δύο 13 κλινών.

Αυτή τη στιγμή από αυτές τις 4 υπομονάδες λειτουργούν, μία υπομονάδα δυναμικότητας 12 κλινών και άλλη μία 13 κλινών στην οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2 ασθενείς με μειωμένο και μετανικημένο προσωπικό. Οι άλλες δύο υπομονάδες δυναμικότητας 12 και 13 κλινών αντίστοιχα δεν είναι αυτή τη στιγμή λειτουργικές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας συναντηθήκαμε με τον Διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος στη συζήτηση που είχαμε αρνήθηκε αναιτιολόγητα να μας δείξει τη λίστα του προσωπικού που υπηρετεί στη μονάδα αυτή των 50 κλινών.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν διαψευστεί η δήλωση, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 50 κρεβάτια είναι άμεσα διαθέσιμα και έχουν τη δυνατότητα τώρα να υποδεχτούν ασθενείς, τότε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις συνέπειες λόγου και έργων του κ. Μητσοτάκη».

Ο. Γεροβασίλη

«Η κυβέρνηση στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, για την οποία φέρει εγκληματική ευθύνη, δεν μπορεί να εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη για αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά να ξέρει την αλήθεια. Η αλήθεια είναι όπλο.

Αυτό δεν μπορεί να το κατανοήσει η ΝΔ κ ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά και προσπαθεί να διαψεύσει την πραγματικότητα όταν αυτή δεν ταιριάζει με το αφήγημα του. Τη στιγμή που είμαστε σε υγειονομικό κλοιό και υπάρχει τεράστια ανάγκη να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ελληνική κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε η αλήθεια να πάψει να υπάρχει

Αυτή την ΄’έννοια είχε η σημερινή μας επίσκεψη στο νοσοκομείο Σωτηριά, όπου διαπιστώσαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης χτες είπε ψέματα. Αυτό μειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν απαντάει στη μεγάλη ανάγκη να αισθανθεί ασφαλής ο Έλληνας πολίτης

Με το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλλουμε και πιέζουμε και ασκούμε κριτική στην κατεύθυνση του να γίνουν γρήγορα όλα αυτά που όφειλαν να γίνουν από το Μάρτιο. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε με ευθύνη.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.