Τζανακόπουλος για αποκαλύψεις Ράμμου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την «ανέλεγκτη» εισαγγελέα – Δίδυμο σκάνδαλο στις υποκλοπές

Τζανακόπουλος για αποκαλύψεις Ράμμου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την «ανέλεγκτη» εισαγγελέα – Δίδυμο σκάνδαλο στις υποκλοπές

«Αποδεικνύεται ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «ανέλεγκτη» εισαγγελέα Βλάχου.

Σημειώνει δε, ότι «είναι προφανείς οι ευθύνες Μητσοτάκη για το δίδυμο σκάνδαλο» μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, ο οποίος χαρακτήρισε μη σύννομη την άρνηση στην ΑΔΑΕ για πρόσβαση στα στοιχεία των υπό διερεύνηση παρακολουθήσεων, τονίζοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ότι η πρακτική αυτή συνιστά παρακώλυση του ελεγκτικού ρόλου της ανεξάρτητης Αρχής, προσθέτοντας έτσι ακόμη μια ψηφίδα στο κάδρο των ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου:

Μετά την εξέταση και του Προέδρου της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε πλέον αποδεδειγμένα με ένα δίδυμο σκάνδαλο. Από τη μια πλευρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη.

Προκύπτει ότι στις 29 Ιουλίου, όταν και κατατέθηκε η καταγγελία Ανδρουλάκη στην Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών για την παρακολούθηση από το Predator, ο κ. Κοντολέων, τότε διοικητής της ΕΥΠ, έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων στα οποία καταγράφονταν οι συνομιλίες και τα μηνύματα των παρακολουθούμενων, πριν καν ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, πριν καν προκύψει η ενημέρωση της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Άρα, λοιπόν, ΕΥΠ και Predator στην πραγματικότητα λειτουργούσαν από κοινού.

Δεύτερο στοιχείο είναι το γεγονός ότι, όπως αποτυπώνεται και στη σχετική έκθεση, στο σχετικό πρακτικό της ΑΔΑΕ, υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον νυν Διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη και την ίδια στιγμή η δήλωση της αρμοδίας εισαγγελέως ότι θεωρεί τον εαυτό της ανέλεγκτο.

Σχετικά με όλα αυτά, είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη, αλλά είναι και προφανής η ανάγκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της ανέλεγκτη κυρία εισαγγελέα που έχει την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε και μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και με κάθε άλλο νόμιμο μέσο να δουλεύουμε ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδωθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα που αρμόζει.

Διαβάστε επίσης:

«Σέντραρε» Δεμίρη και Βλάχου στην Εξεταστική ο Ράμμος: «Η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο»

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος η επίκληση απορρήτου από Κοντολέων

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter