Τζανακόπουλος για αστυνομική βία: Αυτός είναι ο πολιτικός φιλελευθερισμός του Μητσοτάκη;

Τζανακόπουλος για αστυνομική βία: Αυτός είναι ο πολιτικός φιλελευθερισμός του Μητσοτάκη;

Για όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας όχι μόνο στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου αλλά και σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο σαββατοκύριακο, έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι εικόνες αυτές και οι καταγγελίες επωνύμως και ανωνύμως προκαλούν όχι μόνο ανησυχία αλλά πραγματική αγανάκτηση», σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος και προσθέτει «αυτός είναι ο πολιτικός φιλελευθερισμός και ο εκσυγχρονισμός του αστικού κράτους που επαγγέλλονταν ο κ. Μητσοτάκης πριν από τις εκλογές;»

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση της ΝΔ και ιδιαίτερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη από τον οποίο ζήτησε να απαντήσει τι σημαίνει η φράση συνδικαλιστή της αστυνομίας, ότι τώρα μας έχουν λυθεί τα χέρια, και να μην επιχειρεί να συγκαλύψει παρανομίες οργάνων της τάξης. «Εάν αυτά συμβαίνουν στο δρόμο, μπροστά σε πολίτες και στα ΜΜΕ, τι μπορεί να συμβαίνει εντός των κρατητηρίων;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος σε καταγγελίες για σχετικό συμβάν στο ΑΤ Εξαρχείων. Πρόκειται για βασανιστήρια τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να καταδικάσει είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Γνωρίζετε τις καταγγελίες ότι το Σαββατοκύριακο ακούγονταν ουρλιαχτά μέσα από το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων; Είστε περήφανοι γι’ αυτό; αυτός είναι πολιτικός φιλελευθερισμός;»

Εκτίμησε επίσης ότι τα γεγονότα αυτά σχετίζονται με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που θέλει, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να επανακτήσει την πρόσβαση της σε ακροδεξιά ακροατήρια. Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, με τη συμπεριφορά της η κυβέρνηση τορπιλίζει το πολιτικό κλίμα και σε αυτό το τοξικό περιβάλλον δεν μπορούν να υπάρχουν όροι στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης, σε μια περίοδο που είναι αναγκαία λόγω της όξυνσης που επιλέγει η τουρκική πλευρά.

«Αντί να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοίδης επιχειρεί με θράσος να καλύψει και να συγκαλύψει το αίσχος την αθλιότητα και πάνω από όλα την παρανομία των οργάνων της τάξης που αυτό που οφείλουν να κάνουν πριν και πάνω από όλα είναι να τηρούν ευλαβικά το Νόμο και να σέβονται ευλαβικά τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter